könyvkiadó kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: könyvkiadó

Digitális könyvnyomtatás az egyedi művek szolgálatában

Mától veheti kézbe a nagyközönség azokat a nyertes pályaműveket, melyeket a Canon és a Magyar Írószövetség a legjobbnak ítélt a 7. Digitális Könyvnyomtatási Pályázaton. Az ünnepélyes díjátadón a „Legszebb könyv” díja is gazdára talált.

Kulcsszavak: könyv Canon könyvkiadó
2015. szeptember 16. 13:29

A sikerlistát már itthon is self-publishing könyv vezeti

Tegnap óta Oravecz Nóra „Tejszínhab nélkül. Nem csak szingliknek” című kisregénye vezeti a Bookline Top 10 e-könyv lajstromát. Az e-történetekre Magyarországon elfogadott népszerűségi mutató további helyein ismert hazai és világnyelvi best-seller írók sorakoznak.

2013. március 30. 08:09

Egyesülésbe tömörültek az e-könyvkiadók és forgalmazók

Akciókat szervez, nemzetközi kapcsolatokat épít, az e-könyves szakma érdekeit képviseli a jogalkotók és a közönség felé az Egyesülés az e-könyvekért szerveződés, amelyhez 22 kiadó és terjesztő csatlakozott. A szervezet alapdokumentumát szerdán délelőtt írták alá a sajtó jelenlétében az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK).

2012. július 12. 14:37

Self-publishing: szöveg-lerakat vagy virágzó text-kultúra?

A független publikálás újabb csúcsdöntése rengeti a kulturális erődöket. A Smashwords bejelentette: elérte a százezres álomhatárt. Következhet a második százezer, de ezt már nem négy év, hanem rövidebb idő alatt kívánják teljesíteni. Folynak, ömlenek a könyvek a portálra, kiszámítható: napi átlagban 65-70 írásművet töltenek fel a szerzők a világ minden tájáról az önmagát független kiadóként minősítő kiadó oldalára.

2012. február 16. 11:02

Szabadon hozzáférhetőek a tudományos publikációk - Elnyeli az internet a drága folyóiratokat? (2. rész)

Paul Ayris, a University College London (UCL) könyvtári szolgáltatásainak igazgatója úgy írja le a lázadás célját, hogy annak révén "megvalósul minden kutató álma - egy desktop és az internetkapcsolat révén az egész világ tudományos irodalma karnyújtásnyi közelségbe kerül".

2011. november 26. 08:59

Megírni és kiadni: könyvek otthonról

Mintha kisütnénk valamit – olyan egyszerű a publikálás, állítják az alkotói az újabb könyves megoldásnak. (From Book Oven to Pressbooks).

2011. november 24. 14:02

E-könyv fordulat: az olvasó íróvá válhat

Az elektronikus könyvolvasó eszközök előretörése (az internet napi rutinná válásával karöltve) új fejezetet nyitott az önkifejezés különböző formáinak megnyilvánulásai számára. Míg korábban a szerzőknek kellett sorban állniuk a kiadók kegyét keresve, napjainkra bárki számára lehetőség van arra, hogy írását (vagy más alkotását) széles kör számára közzétegye. Ez az új műfaj messze túlmutat a korábbi magánkiadás körén. 

2011. november 3. 10:53

Kindle: Könyvkiadás könnyedén

A szerdán megnyitott Kindle Single online könvesboltban most már nem csak online könyveket és magazinokat vásárolhatunk, hanem a Kindle Direct Publishing (KDP) platformon keresztül saját írásainkat is kiadhatjuk, és árulhatjuk.

2011. január 26. 22:49

Rohamosan bővül az elektronikus könyvek parányi piaca Japánban

[smallimage 1 left] Az elektronikus könyvek értékesítése egymilliárd jen (mintegy tízmillió dollár) bevételt hozott a kiadóknak 2002-ben Japánban. A piac bővülésének mértéke évi 40-60 százalékosra tehető - írja az Impress Corp kiadó vállalat "Book business survey report for 2003" jelentése.

Kulcsszavak: könyvkiadó e-book
2003. július 25. 13:01

Könyvet keres? A Könyvkereső megkeresi és leszállítja

[smallimage 1 left Egy klikknyire van] A Könyvkereső hálószemen bárki feladhat egy megrendelést olyan műre, amit nem is tudja, honnan lehetne beszerezni, mert a keresést rábízhatja a Könyvkereső főállású, távmunkás és könyvterjesztői együttműködő partnereire, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit a Könyvkereső munkatársai tartottak május 14-én az MTA SZTAKI konferenciatermében. A kifejezetten üzleti profilú e-kereskedő cég ügyfelei közt jelentősek a könyvtárak, de az üzleti szféra is szívesen engedi át nekik a legegzotikusabb tanulmányok felderítését, mert a munkatársaik erre is alkalmasak. További fontos feladatuknak tartják a Sulinet tartalmi támogatását

2003. május 14. 20:30

Az első hazai e-kötelespéldányok a Vikk.nettől

A Vikk.net (www.vikk.net) e-könyvkiadó szolgáltatta be hazánkban először az első elektronikus kötelespéldányokat az Országos Széchényi Könyvtárnak. A húsz e-könyv az internetes megjelenést követően folyamatosan került az OSZK állományába.

2001. február 26. 19:04

Olvassunk e-könyvet!

Szinte egy időben jelent meg a hazai piacon két, elektronikus könyvek terjesztésére szakosodott kiadó.

2001. január 18. 22:24

Beindult az első magyar e-könyvkiadó

A Lezlisoft Computer Graphics és a Kikelet 21 Szellemi Műhely közös vállalkozása a Vikk.net, az első magyar e-könyvkiadó 2000. novemberében indult.

2000. december 19. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és több kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 46 pályázatot nyújtottak be különböző magyarországi cégek.

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

Többek között a roaminggal és a határozott időre szóló szerződésekkel kapcsolatos előírásokat ellenőrzi majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az idei felügyeleti terve alapján. A szolgáltatók kötbérkezelési folyamatai a korábbi évekhez hasonlóan idén is a fókuszban lesznek. Jó hír, hogy a nemzetközi hívások tavalytól érvényes árcsökkentési uniós előírását megfelelően alkalmazták a hazai szolgáltatók.

2020. február 18. 10:35
online sportfogadás