Jövő héten jön a Budapest Startup Safari

forrás: Prím Online, 2021. április 16. 09:53

A hat éve indult Budapest Startup Safari hazánk eddigi legnagyobb online konferenciájaként jön idén is, április 21-23 között, több mint 150 előadással, workshoppal és interaktív programmal. Ezek során a hazai szakemberek mellett az előadók élőben jelentkeznek a világ 18 országából. Minden esemény utólag is visszanézhető lesz, exkluzívan a résztvevők számára. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákat is kínál a program, angol és magyar nyelven egyaránt - mindössze egy moziélmény áráért. 

A három napos fesztivál alatt, sokat tanulhatunk az automatizáció, a mesterséges intelligencia, a hálózati gondolkodás szerepéről, a transzformatív digitális megoldásokról, a UX és a UI rejtelmeiről, a kibervédelem aktualitásairól - és sok más olyan témáról, melyek segítenek eligazodni és megtalálni a helyünket a digitális ökoszisztémák jövőjében. Arról is szó lesz, hogy milyen új kihívások elé állította az innovatív vállalkozói szektort a koronavírus járvány, hogy hogyan és milyen eszközökkel fogunk dolgozni, közlekedni, utazni, fizetni a pandémia után, hogy milyen szerepe van a technológiának ma az egészségügyben, az agráriumban, a kereskedelemben és a privát életünkben, illetve még arról is, hogy hogyan tudnak a szoftverfejlesztő mérnökök hozzájárulni az egészségesebb városok létrehozásához és a fák egészségmegőrzéséhez. 

 

A Startup Safari idén együttműködve a Startup Hungary, a Design Terminal, a Startup Campus, az INPUT Program és az NKFIH szervezetekkel nagy hangsúlyt fektet arra, hogy körül járja: hogyan fest ma a magyar startup világ, milyen helyzetben van nemzetközi mércével mérve, és hogy milyen mérföldköveket láthat maga előtt a hazai ökoszisztéma abban, hogy felzárkózzon az esetleges lemaradásai tekintetében. De természetesen sok inspiráló sikertörténetet is meghallgathatunk, amelyek segítenek megérteni az erősségeket és a lehetőségeket a startup alapítás előtt állók és a szcénában már nyakig benne lévők számára is. Szó esik majd fenntarthatóságról, társadalmi felelősségvállalásról, szellemi tulajdonaink védelméről és esélyegyenlőségről is. 

 

 

Az előadásokon és előadókon keresztül olyan cégek kulisszái és történetei mögé lehet bepillantást nyerni, mint a Microsoft, a Grow with Google, a Morgan Stanley, az SAP, a Szellemi Tulajdonjog Nemzeti Hivatala, a Slack, a Shapr3D, a Norrsken, a 500 Startups, a SEON, a ShiwaForce, a Supercharge, a Prioris Marketing, a Bitninja, a Blue Colibri App, a Briefly, a Parkl, a GreenGo, a Turbine, az Appercell, a Solvo Biotech, a Publishdrive, a BookR Kids, a Munch.hu, a Trax Retail, a Datapolice és még sokan mások. Idén először a következő generáció innovátoraival is megismerkedhetünk, ugyanis a Budapesti Műszaki Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem közös szervezésében a Startup Safari első napján kerül megrendezésre a Danube Cup hallgatói ötletverseny döntője.

 

A résztvevők természetesen a startup ökoszisztéma legfontosabb szereplőivel, a befektetőkkel is találkozhatnak - például egy olyan egyedülálló formátum keretében, mint a Reverse Pitch program, ahol egy szerepcsere történik - és a program során a startupok izzaszthatják a keresztkérdéseikkel a befektetőket. De a befektetőkhöz az idei Safarin lehetőség nyílik 1on1, azaz egyszemélyes időpontokat is foglalni - itt az OXO Holdings és a Hiventures befektetői mellett Balogh Péterrel is találkozhatnak a vállalkozni vágyók és a startupperek. A workshopok esetében is igencsak interaktív tudásmegosztásra lehet számítani, ugyanis ezek esetében maximum 25 fő csatlakozhat a szakértőkhöz - itt lehetőség nyílik a saját üzleti folyamataikat jobban megérteni, gyakorlati tippeket kaphatnak termékfejlesztéstől a marketingen és értékesítésen át a validációig sok hasznos témában, de nagy hangsúlyt kap az önismeret és a személyes skillek fejlesztése is.  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15