A MÁV-START automatáiból már BKK bérletek és időszakos jegyek is kaphatók

forrás: Prím Online, 2022. március 6. 15:57

Már a MÁV-START automatáiból is megvásárolhatók a havi Budapest-bérletek, a 24 és a 72 órás, valamint a heti Budapest jegyek.

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre több platformon és funkcióval áll az utasok rendelkezésére. A vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó MÁV app és az ELVIRA 2020 decembere óta átjárhatók, megtörtént a korábbi, esetenként duplikált felhasználói fiókok összevonása, egyetlen regisztráció mindkét felülethez alkalmas. Ezen közös regisztrációk száma már átlépte a jelentős, 1 milliós mérföldkövet. 2021-ben megkezdődött a rendszer kiterjesztése a Volánbuszra is, így az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti közlekedésről. 

 

 

A budapesti díjtermékek értékesítése nagy előrelépés a fővárosba vonattal érkező utasok kiszolgálása szempontjából. Várhatóan 2022 nyarára az összes budapesti, valamint elővárosi állomáson és megállóhelyen – a folyamatos telepítésnek köszönhetően – 375 új automata fogja biztosítani az utasok gyors, kényelmes jegyvásárlását. A MÁV-START 135 készüléket már ki is helyezett a székesfehérvári, az esztergomi, a szobi és a veresegyházi vonalon és több megyeszékhelyen is. Az elővárosi utasok ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően bárhol egyszerre meg tudják venni a vasúti, a Volánbusz, a HÉV és mostantól már a budapesti bérletüket is. A fejlesztésnek köszönhetően, olyan megállóhelyeken is lehetőség lesz a BKK jegyek és bérletek megvásárlására, ahol korábban nem volt személypénztár, így ezen jegytípusok sem voltak megvásárolhatóak.

 

2021. június 30. óta minden automatán a MÁV-START által használt jegyértékesítési rendszer fut, amit a MÁV Szolgáltató Központ által fejlesztett rendszer jegykiadó automata IT háttere, szerverei és szakértői szolgálnak ki. A MÁV-START automatákból értékesített jegyek száma folyamatos növekedési tendenciát mutat, ami az újonnan üzembe helyezett berendezések számának növekedésével várhatóan felgyorsul. Tavaly már a jegyek közel 12 százalékát vették az utasok jegykiadó automatákból.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36