Lekapcsolták a magyar James Bondot

forrás: Prím Online, 2022. április 25. 13:59

Lenyűgöző videóval száll szembe a magyar rendőrség az ittas vezetéssel, amit – elmondásuk szerint – nem lehet pusztán büntetéssel megállítani.

 

Átélhető jelenetek 

Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára kiemelte, hogy az ittas vezetés szinte azóta probléma, hogy megjelentek az első autók. Visszaszorítása a rendőrség nagyon fontos célja, de ennek csak az egyik eszköze a büntetés. Sokkal fontosabb a meggyőzés, amelynek nagyon jó eszközei az átélhető jelenetek, amelyek jobban rögzülnek, mint a szigorú paragrafusok.

 

„Évek óta tart az együttműködésünk Tordai István műsorvezetővel. Fontosnak tartjuk, hogy könnyed, szórakoztató stílusban adják át a nagyközönségnek még a legkomolyabb üzeneteket is. Nem volt kérdés, hogy az új kezdeményezés mellé álljunk.” – tette hozzá az alezredes.

 

 

Ön dönt. Iszik vagy vezet

„Korábban készítettünk két nemzetközi filmet a James Bond mozit támogató világmárkákkal együttműködésben és mind a kettő hangos sikert aratott. A filmekben én alakíthattam a főhőst, ezért a sajtó megpecsételt: Tordai István a magyar James Bond. Megjegyzem, semmilyen szinten nem tartom magam a világhírű 007-esnek, de ha már így alakult, gondoltuk miért ne állíthatnánk e történetet jó ügy szolgálatába. A rendőrséggel közösen készítettünk egy mozis minőségű filmet, melynek üzenete: Ön dönt. Iszik vagy vezet.” – mondta Tordai István.

 

„Mivel e témakört már számtalanszor feldolgozták, ezért szerettünk volna újszerűt alkotni. A képeket több nap alatt vettük fel, a Hungaroringen és a gödöllői Királyi Kastélyban. Grandiózus feladat volt, de ha képeinkkel megmentünk egy életet, akkor már megérte” – tette hozzá a magyar James Bond.

 

 

Több híresség is beállt a jó ügy mellé

Sütő Enikő, Berki Krisztián olimpiai bajnok, Gróf Széchenyi Tímea, Bikfalvi Tamás műsorvezető, Kiss Virág fitnesz világbajnok is szerepel a kisfilmben.

 

A film zenéjének címe Összeérünk, melynek Zsombok Réka (Zséka) az előadója és társszerzője. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59