Elindult a harmadik K&H Junior Rocket Kupa

forrás: Prím Online, 2022. június 29. 15:11

2022. június 25-én, szombaton indult a harmadik K&H Junior Rocket League Kupa nyílt selejtezője a legkiválóbb csapatok részvételével, ahol a fiatalabb generáció is lehetőséget kap megmutatni tehetségét és elképesztő gyorsaságát. A selejtezőn szereplő legkiválóbb csapatok július 9-én, az MTK Budapest E-sport Arénában bizonyíthatnak a fődíjért! 

Az e-sportban különösen fontos a reakcióidő, a gyors döntésképesség és a testi-lelki állóképesség. Az e-sportolók akár percenként 300 alkalommal nyomják meg valamelyik gombot, és legalább 5 döntést kell hozniuk másodpercenként. 

 

„A sport minden területén jelen vagyunk, viszont az e-sportra, a sport leginnovatívabb és leggyorsabban fejlődő szakágára a jövő sportjaként tekintve 5 éve vállalunk aktív szerepet. Mint minden sportágban, az utánpótlásnak itt is fontos szerepe van. Szeretnénk ezért lehetőséget adni az ifjabbaknak is, hogy megmutassák a tehetségüket. Ezért karoltuk fel a K&H Junior Rocket League Kupát is, amin idén immár 3. alkalommal mérhetik össze tudásukat a versenyzők” – magyarázta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

 

„Az e-sport ismertsége és népszerűsége Magyarországon is erőteljesen növekszik. A legfrissebb, 2022-es eNET e-sport kutatás is jól mutatja a dinamikus változást, hiszen a válaszok alapján a közösség 1 év alatt 640-ről 730 ezresre bővült. Az e-sporthoz köthető piac tavalyhoz képest 30 százalékkal nőtt, ami csak az elmúlt évben 65 milliárd forintos forgalmat jelent. A Rocket League-et pedig a legfrissebb becslések szerint 99,5 millióan játsszák világszerte, ezzel a fiatalabb korosztály körében az egyik legkedveltebb játék” – fűzte hozzá Horváth Magyary Voljč Nóra. 

 

 

A nyílt selejtező körben továbbjutó hat csapat, további két meghívott gárdával, méghozzá az MTK Budapest és a Budapest Five játékosaival zárt selejtezőben küzdenek meg július 2. és 3. között. A zárt selejtező eredményei után derül ki, hogy mely négy együttes küzdhet meg az értékes nyereményekért július 9-én az MTK Budapest E-sport Arénában. Az idei versenyen csapatonként 3-3 játékos küzd meg egymással. A zárt selejtező és a döntő összecsapásai online követhetőek lesznek, azonban ingyenes regisztrációt követően az Új Hidegkuti Nándor Stadion Arénájában tartott döntő személyesen is látogatható.

 

A kupa szervezését a Magyar E-Sport Szövetség és az MTK Budapest fogja össze a Hungarian Rocket League Tournaments és az Esport1 szakmai támogatása mellett. Az MTK Budapest a hazai sportszervezetek közül elsőként, 2019 decemberében bővítette esport szakosztályát Rocket League csapattal.

Kulcsszavak: e-sport

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50