Vibrátor Nokiához

Kollár Csaba, 2001. július 9. 21:15
Az egyik holland, mobiltelefonok eladásával foglalkozó cég újfajta marketingstratégiát dolgozott ki a Nokia telefonok értékesítésére. Minden új mobiltelefon-előfizetés mellé ingyen ad egy vibrátort. Az esettel kapcsolatban a Nokia sajtóközleményében szűkszavúan annyit jegyzett meg, hogy „gusztustalan”.
Az akciót megvalósító Tring cég reklámszövege szerint „legyen a KPN Hi-Profile 120/60 előfizetője, és cserébe ingyen kap egy vibrátort, valamint egy Nokia 3330-as telefont”. Az akcióval kapcsolatban nem csak a Nokia, hanem a KPN is nemtetszését fejezte ki. A KPN szóvivője szerint „nagyon fontos számunkra, hogy megnyerjük a fogyasztókat szolgáltatásainkhoz, azonban vannak olyan erkölcsi határok, amiket most és a jövőben egyaránt következetesen meg kívánunk tartani”.

Az akcióban részt vevő vibrátort a Natural Contours cég gyártja, a modellt rendszerint az „Ultime” névvel illetik. Az amerikai gyártó szerint ezzel a modellel az európai fogyasztókat célozták meg. „A terméket hölgyek tervezték, így figyelembe vették mindazokat a dolgokat, amiket igazán csak nők ismerhetnek.” A vibrátor szlogenjében is kihangsúlyozzák, hogy „hölgyektől, hölgyeknek”.

Egyesek szerint nem véletlen, hogy a Nokia 3330-at vibrátorral párosították. A Nokia ezen modellje ugyanis rezgéssel is jelezni tudja a hívást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38