Személyzeti kérdezz-felelek

Mely kérdések merülnek fel a leggyakrabban 2012-ben a személyzeti ajtók mögött?

forrás Prim Online, 2012. július 18. 10:25

Országszerte 16 városban gyűltek össze a HR terület képviselői 2012 tavaszán, hogy válaszokat kapjanak az év legfontosabb kihívásai kapcsán.  A szakemberek a HR Háló sorozat szervezőjét olyannyira bizalmukba fogadták, hogy megosztották velük az év további HR kihívásait, melyek között a munkaerőpiacon továbbra is a megfelelő munkaerő kiválasztása jelenti a legnagyobb kihívást, de a terület szerepének elismertetése is nehézséget okoz.

Több száz vendég véleményét összegezte a szervező Humánia HRS Group Zrt., mely alapján világosan látszik, hogy a gyakran előforduló munkaerő túlkínálat mellett is  a megfelelő munkatárs kiválasztása okozza a legnagyobb problémát. A megkérdezettek számos aktuális és regionális problémát felsoroltak, de összesítésben a megfelelő munkaerő kiválasztása, több mint 20% szerint, míg közel 17% a HR terület szakmai szerepének elismerését említette meg. A személyzeti terület szakembereinek 11%-a gondolja úgy, hogy a 2012.07.01-től hatályba lépett új Munka Törvénykönyvére való felkészülés, valamint 10% szerint a kulcsemberek, tehetségek megtartása okoz problémát számára területén.


A Humánia HRS Group Zrt. által szervezett HR Háló Workshop szakmai előadásai szinte minden fontos kérdésre megoldást kínáltak, a további kérdéses területekkel pedig az év hátralevő részében igyekszünk a résztvevőkkel közösen megtalálni a válaszokat. A rendezvénysorozat három szakmai előadásból állt, valamint egy opcionális konzultációból, melynek keretein belül moderátor segítségével egy választható munkakörre állítottak fel a részvevők és szakemberek közösen profilt. Az első szakmai előadás során megvizsgálták az új Munka Törvénykönyve változásait, előnyeit és hátrányait munkavállalói és munkaadói szempontból is.  Ezt követően arra kaptak választ a látogatók, hogy miként tudják lefordítani a személyzeti stratégia igényeit a vezetőség szempontjai szerint, valamint hogy milyen eszközökkel érhetik el, hogy a HR a vezetőség partnere legyen a költséghatékonyság előremozdításában. Végül, az utolsó előadásban kiderült, hogyan mérhető a személyzeti hatékonyság, milyen kiindulópontokhoz tudnak viszonyítani a szakemberek.


A résztvevők aktivitását mutatja, hogy a délutáni konzultáción több mint 50%-ban ott maradtak, a szakmai előadások tartalmát 93,8%-ra, a két előadó, Horváth Annamária, a Humánia HRS Competence Kft. ügyvezető partnere, valamint Simon Balázs, a Humánia HRS Group Zrt. jogi és kommunikációs igazgatója előadásmódját pedig 95% felettire értékelték a résztvevők.


A HR Hálón kiderült, a HR szakemberek keresik partnereiket, szükségük van ilyen fórumokra, országos igény van a folytatásra. Szolgáltatóként felelősségünknek érezzük, hogy szakmai segítséget is nyújtsunk, bemutassuk azokat a lehetőségeket, melyek bővíthetik a HR tárházat, hogy együtt eredményesebbé válhassunk, hiszen ahogyan a mottónk is szól, „Szolgáltatásunk az Ön HR megoldása”.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09