Aktualizálta Mac OS X-re írt szoftvereit az ESET

forrás Prim Online, 2012. augusztus 9. 05:20

Mivel megdőlt az Apple számítógépek támadhatatlanságáról szőtt mítosz, az ESET „a biztonságos legyen biztonságosabb” jelszóval készítette el átfogó védelmi szoftvereinek frissített verzióját, az otthoni felhasználóknak szánt ESET Cybersecurity-t és a vállalati ügyfelek részére fejlesztett ESET NOD32 Antivirus for Mac OS X-et. Az Apple gépek védelmére szánt termékek legújabb verziója már teljes mértékben kompatibilis az operációs rendszerek legújabb Mountain Lion verziójával. 

Az új fejlesztések - párosítva az OS X Mountain Lion megoldásaival - teljes körű internetbiztonságot nyújtanak, azaz proaktív védelmet kínálnak a férgek, vírusok, trójaiak, billentyű-naplózások, kémprogramok, kártevők és minden internetről származó nem kívánatos fertőzés ellen.
 
A Mac OS X Mountain Lion egy sor új biztonsági megoldással rendelkezik. Ilyen például a Gatekeeper funkció, ami biztonságosabbá teszi a Mac-felhasználók számára az alkalmazások letöltését, az Apple által bevizsgált és elismert ESET-megoldások pedig teljes mértékben építenek és együttműködnek az új Gatekeeper funkcióval.
 
- Az ESET Cybersecurity for Mac és ESET NOD32 Antivirus for Mac OS X nem egyszerűen a PC-s verziók átiratai, ezeket az alapoktól kezdve speciálisan erre az operációs rendszerre fejlesztették, és a díjnyertes ThreatSense antivírus kereső motort használják- mondta el Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. - Mindennek köszönhetően a végeredmény egy teljesen integrált megoldás, amely tökéletes összhangban működik együtt az OS X Mountain Lion-nal. Az új rendszer újdonságai kiegészítve az ESET megoldásával a vírusok detektálásának plusz rétegeit teremti meg, megvédve a Mac-gépeket minden internetről támadó fenyegetésekkel szemben. - tette hozzá a szakember.
 
Az ESET Cybersecurity for Mac és az ESET NOD32 Antivirus for Mac néhány további jellemzője: 
 
  • A vírusdefiníciós adatbázisok frissítése teljesen automatikus, biztosítva, hogy a védelem mindig naprakész legyen.
  • Az előre beütemezhető, illetve kézi indítású ellenőrzések garantálják minden tárolóeszköz biztonságát, beleértve a Time Machine archívumokat is.
  • Az ESET ThreatSense technologiája biztosítja a Mac, Linux és Windows vírusok, kémszoftverek és más kártevők proaktív felismerését.
  • A rendszer a már ismerős és barátságos OS X kinézetet és élményt biztosítja.
  • A gyakorlott felhasználók az Advanced setup (További beállítások) segítségével testre szabhatják az ellenőrzés mélységét, beállíthatják a kivételeket (file, mappa vagy méret alapján), szabályozhatják a heurisztika szintjét és sok mást is.
  • Ellenőrizhetjük a csatlakoztatott adathordozókat is, beleértve az USB meghajtókat, CD-ket, DVD-ket, pendrive-okat, FireWire eszközöket, stb..
  • Ingyenes műszaki támogatás jár minden ESET-termékhez.
  • Az öt gépes vagy annál nagyobb licencszám felett elérhető távmenedzsment szoftver azaz az ESET Remote Administrator segítségével bármilyen hálózaton távolról is könnyedén menedzselhetőek a vállalti megoldások.
  • Az ESET Cybersecurity for Mac és az ESET NOD32 Antivirus for Mac OS X intuitív, könnyen megtanulható és egyszerűen használható kezelőfelületet kínál a felhasználók számára.
Az ESET elsődleges feladatának a biztonság legmagasabb szintű megvalósítását tekinti, emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy mindez ne a felhasználó számítógépének túlzott terhelésével valósuljon meg. Erre bizonyíték a legújabb Passmark-teszt is: rangos versenytársakkal szemben lett a legjobb a hatékonyságot, teljesítményt és használhatóságot vizsgáló méréseken az ESET terméke. Az összesítésben sikerült megszereznie a legmagasabb pontszámot (4 és fél csillag az elérhető 5-ből), őt követi a Kaspersky és a Symantec programja (4 csillag), majd a McAfee, Sophos és a Trend Micro (3 és fél csillaggal), végül a Microsoft (2 csillag eredménnyel).
 
Mint azt Béres Péter elmondta, a vállalati végpontvédelem komoly kihívást jelent a biztonsági termékek fejlesztői számára, éppen ezért is örvendetes, hogy az ESET számos kategóriában, mint például a szerveren és kliensen mért üresjárati memória használat vagy a teljes rendszer átvizsgálási ideje, jeleskedni tudott. Példaként kiemlíthetjük a menedzsment szoftver telepítési méretét - vállalati környezetben igen fontos paraméter -, az ESET termékénél 0.35 GB, míg a többi szoftver 3-42-szer több lemezkapacitást igényelt ugyanerre a célra.
 
Manapság a végpontvédelem már nem egy opcionálisan választható elem a vállalkozások számára. Így kiemelt jelentősége van annak, hogy a vállalatok hatékonyan védhessék számítógépes rendszerüket a különféle kártevők támadásától, megóvhassák bizalmas és pénzügyi adataikat, a termelékenység folyamatos biztosítása mellett. A hálózati biztonság területén az utóbbi időszakban észlelhető talán némi javulás, melyet egyrészt a munkavállalók folyamatos képzése, másrészt a megfelelő technikai háttér biztosítása segített elő.
 
- Örömünkre szolgál, hogy az ESET Endpoint Security ezen a fontos területen is kiváló eredményeket tudott felmutatni egy olyan teszten, mint a Passmark összehasonlító elemzése, hiszen ügyfeleink elégedettsége nagyban múlik azon, hogy milyen hatékonysággal, milyen alacsony erőforrás igénnyel párosul a vírusvédelmi alkalmazások használata- emelte ki Csiszér Béla, a Sicontact Kft. ügyvezetője.
 
A teszt részleteit ide kattintva érheti el.
Kulcsszavak: Mac security NOD32 Eset

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50