NOD32 kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: NOD32

30 éves a Brain vírus

A számítógépes vírusok történelmében a jelképes nulla kilométerkövet a PC MS-DOS (MicroSoft Disk Operating System) rendszerű gépeket támadó pakisztáni eredetű Brain képviseli, megjelenését az 1986. január 19. dátumhoz kötik. A 80-as évek végén, de még a 90-es évek elején is elenyészően csekély, pár ezres nagyságrendű volt azon kártevők száma, amelyek számát ma már hozzávetőlegesen 350 millióra becsülnek a vírusvédelmi szakemberek. Az ESET biztonságtechnológiai cég a születésnap alkalmából összefoglalta az elmúlt időszak változásait.

Kulcsszavak: NOD32 vírusirtó vírus Eset
2016. január 19. 10:37

Megérkezett az ESET Smart Security 9 és az ESET NOD32 Antivirus 9

Mindkét szoftver teljesen átalakított felhasználói felülettel rendelkezik, illetve az ESET Smart Security 9 új megoldást is kínál, amely a felhasználók banki tranzakcióinak és online fizetéseinek nyújt biztonságos környezetet.

Kulcsszavak: vírusirtó NOD32 Eset
2015. október 15. 08:22

Nepál is felkerült a csalók térképére

A nepáli földrengést is kihasználták a bűnözők, és számos átverési próbálkozást regisztráltak: kártevős oldalak, kémprogramos linkek szerepelnek szenzációs felvételeket ígérő álhírekben, az állítólagos jótékonysági gyűjtés kapcsán terjesztett kéretlen üzenetekben - írja az ESET májusi vírusriportjában.

Kulcsszavak: NOD32 Eset vírus
2015. június 18. 17:46

Autorun vírus: eltűntnek nyilvánítva

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2015 áprilisában a következő 10 károkozó terjedt a legnagyobb számban.

Kulcsszavak: NOD32 vírusirtó vírus Eset
2015. május 22. 10:22

Reklámtúltengést okozó kéretlen program a legelterjedtebb károkozó a neten

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. Az idei év második hónapjában a Win32/Adware.MultiPlug elnevezésű program vette át a vezetést az öt hónapig élen lévő HTML/Refresh trójaitól.

2015. március 20. 09:17

Megújította vállalati biztonsági termékeit az ESET

Teljesen újratervezett, könnyebb használhatóságot, hatékonyabb működést és nagyobb rugalmasságot nyújtó biztonsági megoldások a díjnyertes NOD32 technológia alkotóitól

2015. február 27. 11:33

Év eleji rohamot indított a váltságdíjszedő kártevő új változata

A napokban egy váltságdíjszedő és fájljainkat titkosító kártevő vadonatúj változatát jelentették Magyarországról, valamint a kelet-közép európai régió több országából is. A naprakész ESET biztonsági programmal rendelkező felhasználók gépe már megfelelő védelemmel van ellátva.

Kulcsszavak: NOD32 vírus security Eset
2015. január 21. 16:44

A HTML trójaiak riogattak minket októberben - ESET vírustoplista

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2014 októberében az előző hónapban a lista élén felbukkanó HTML/Refresh maradt az első helyen. Hatodik helyen tért vissza viszont a sokáig kiszorult HTML/ScrInject trójai, illetve eggyel előkelőbb pozícióba lépett viszont a Win32/RiskWare.NetFilter, az előző havi ötödik helyezést cserélte fel immár a negyedikre.

2014. november 13. 13:04

Megérkezett az ESET NOD32 Antivirus 8 és az ESET Smart Security 8

Az ESET bemutatta biztonsági szoftver termékeinek legújabb otthoni verzióját: megérkezett az ESET NOD32 Antivirus 8 és az ESET Smart Security 8. A legújabb kiadás Botnet elleni védelmet és továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkciókat tartalmaz, amelyek a biztonsági rések, az adathalászat és a közösségi hálózatokon terjedő kártevők ellen védenek.

Kulcsszavak: vírusirtó vírus NOD32 Eset
2014. október 22. 14:53

Túszul ejtett Apple felhasználók

Az ESET statisztikái alapján összeállított júniusi víruslistából megtudhatjuk, hogy immár kilencedik hónapja listavezető a mentéseket törlő Win32/Bundpil féreg. A dobogó második fokára egy régi ismerős, a JS/Kryptik trójait került, amivel 2009-ben találkozhattunk utoljára. A JS/Kryptik trójai egy általános összesítő elnevezése azoknak a különféle kártékony és olvashatatlanná összezavart JavaScript kódoknak, amely a különféle HTML oldalakba rejtetten beágyazódva észrevétlenül sebezhetőségeket kihasználó kártékony weboldalakra irányítja át a felhasználó böngészőprogramját. Régi-új szereplő található a toplista kilencedik helyén is a HTML/Iframe.B.Gen vírus személyében, amely fertőzött weboldalakon keresztül terjed.

Kulcsszavak: Eset NOD32 vírus security Apple
2014. július 17. 11:15

Már közösségi csatornáinkat is védik az ESET legújabb otthoni verziói

A termékek a legkorszerűbb felismerési technológiákkal nyújtanak védelmet a nehezen feltörhető titkosításokkal dolgozó rosszindulatú programok ellen

2013. október 17. 12:50

Megbízható és felhasználóbarát az ESET a magyar rendszergazdák szerint

A magyarországi rendszergazdák 68%-a tartja otthoni és vállalati környezetben is hatékonynak az ESET termékeit. A megkérdezettek fele nyilatkozott úgy, hogy megbízhatónak, felhasználóbarátnak és könnyen kezelhetőnek tartja az általa használt ESET szoftvereket, melyeket szívesen ajánlanak munkáltatójuk figyelmébe is- derül ki a rendszergazdák napján a Sicontact által készített felméréséből.

2013. szeptember 5. 14:40

Jönnek a kártékony böngésző-kiegészítők

Július havi listánkat az Autorun vírust még május hónapban leváltó Win32/Bundpill féreg vezeti, amely hordozható külső adathordozókon terjed. A régi szereplők mellett újak is megjelentek. A nyolcadik helyezett JS/Chromex.FBook trójai, amely tulajdonképpen egy hamis, kártékony böngésző kiegészítő. A rosszindulatú kiegészítő plugin változattól függően a Chrome, illetve a Firefox böngésző klienst tudja sikeresen megfertőzni. Júliusi blogposztjaink pedig időszerűen a nyaralási szezonhoz igazodtak témájukban.

Kulcsszavak: Eset vírus security NOD32
2013. augusztus 15. 17:28

Új ESET NOD32 Antivirus a közösségi média veszélyeire specializálva

Az ESET Smart Security 6 teljes körű biztonsági szolgáltatásokat nyújt internetezés közben, míg az ESET NOD32 Antivirus 6 gyors és hatékony antivírus megoldásokat kínál. Az új generációs termékek még jobban védenek a behatolások ellen, és a frissítésnek köszönhetően az ellenőrzési és tisztítási funkciók jelentősen javultak. Mindkét termék tartalmazza az ESET Social Media Scanner-t, így nagyobb biztonsággal használhatjuk a Facebookot is.

Kulcsszavak: NOD32 security vírus Eset
2013. január 16. 14:36

Karácsonykor is biztonságban - Sicontact november havi vírus jelentés

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2012. novemberében a következő 10 károkozó terjedt a legnagyobb számban.

Kulcsszavak: NOD32 Eset security vírus
2012. december 21. 13:34

Az ESET nyolc tippje, hogy biztonságos legyen a karácsonyi online vásárlás

Újra beköszöntött a karácsonyi időszak és finiséhez érkezett a szeretet ünnepét megelőző vásárlási láz, melyben idén is a digitális eszközök kapnak főszerepet. Ezért az ESET egy globális kutatás eredményeit felhasználva nyolc pontban összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos online vásárlás érdekében.

Kulcsszavak: Eset NOD32 security vírus
2012. december 18. 10:25

Rekordot döntött az ESET: 75. alkalommal is elnyerte a „VB100“ díjat

Díjnyertes technológiájának idén 25. születésnapját ünneplő vezető proaktív biztonságtechnológiai vállalat, az ESET újabb mérföldkőhöz érkezett: 75. alkalommal nyerte el a Virus Bulletin „VB100“ díját .

2012. október 8. 11:11

Folytatódik az újabb Autorun korszak

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. A mostani elemzés azokat a vírusokat veszi számba, amelyek 2012 júliusában kerültek ennek a negatív toplistának az első tíz helyére.

Kulcsszavak: security NOD32 Eset
2012. augusztus 9. 14:42

Aktualizálta Mac OS X-re írt szoftvereit az ESET

Mivel megdőlt az Apple számítógépek támadhatatlanságáról szőtt mítosz, az ESET „a biztonságos legyen biztonságosabb” jelszóval készítette el átfogó védelmi szoftvereinek frissített verzióját, az otthoni felhasználóknak szánt ESET Cybersecurity-t és a vállalati ügyfelek részére fejlesztett ESET NOD32 Antivirus for Mac OS X-et. Az Apple gépek védelmére szánt termékek legújabb verziója már teljes mértékben kompatibilis az operációs rendszerek legújabb Mountain Lion verziójával. 

Kulcsszavak: Mac security NOD32 Eset
2012. augusztus 9. 05:20

Megérkeztek az új vállalati ESET védelmi programok

A 20. évfordulóját ünneplő, a cyber-veszélyek elleni proaktív védekezésben vezető ESET, bejelentette üzleti felhasználói számára fejlesztett ESET Endpoint Security és az ESET Endpoint Antivirus termékeit. A korábbi NOD32 Antivirus Business Edition és Smart Security Business Edition az ESET Endpoint Antivirus és ESET Endpoint Security nevet kapta. A cég emellett megújította az ESET Remote Administrator távadminisztrációs alkalmazást is, amely biztosítja a korábbi és az új termékek egyszerű kezelését is. A meglévő ESET licenccel rendelkezők ingyenesen áttérhetnek az új verziók használatára.

Kulcsszavak: Eset NOD32 vírus security
2012. május 30. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

Exkluzív budapesti esemény keretében mutatták be a hazai szakmai közönségnek május 23-án, az Everguest Intelligence-t. A mesterséges intelligencia a szemünk előtt alakítja át és forgatja fel a turizmus és a vendéglátás mindennapjait. Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára. Azóta a szoftvert már nemzetközi környezetben, Bécsben, Barcelonában és Amszterdamban is bemutatták, mindenhol kitörő sikert aratva. Az eseményen szó esett az AI emberi vonatkozásairól is.

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37