Nem az üzlet miatt tartja fontosnak a Xerox a fenntarthatóságot

forrás: Prím Online, 2017. június 8. 11:14

A társadalmi, gazdasági és környezeti fenntarthatósági teljesítménye alapján a Xerox idén is, ahogy immár nyolc éve folyamatosan, elnyerte az EcoVadis arany fokozatú kitüntetését. 

A világszerte elismert, független szervezet - amely minden esztendőben 110 ország, 150 szektorát vizsgálva állítja fel a vállalatokra vonatkozó fenntarthatósági rangsorát – értékelésében kiemelte, hogy a Xerox nem csupán a saját iparágát tekintve jár az élen. Bekerült azon cégek szűk körébe is, amelyek az összes szektorra vetítve a legjobb eredményt érték el a felmérés készítésekor. A vállalat elkötelezettsége hosszú múltra tekint vissza ezen a területen. A vezetői sosem üzleti szempontok miatt tartották fontosnak a fenntarthatóságot. Sokkal inkább az a jövőbe vetett hit, világlátás vezérelte őket, amely azon alapul, hogy a környezetünk védelme, az emberi kapcsolatok erősítése jótékonyan hat a fejlődésre, a modernizációra és ezzel együtt hozzájárul a gazdasági mutatók javulásához is.

 

Az anyavállalathoz hasonlóan a Xerox Magyarországnak is szívügye a környezettudatos működés, a zöld technológiák felé nyitás, és a társadalmi felelősségvállalás. Mindezek konkrét tevékenységekben, eredményekben is tetten érhetőek náluk. Példaként említendő, hogy tavaly a cég az egyik termelő telephelyével az Év Zöld Nyomdája elismerést is elnyerte. A rangos kitüntetést minden évben azok a vállalkozások kapják meg, amelyek a működésük során nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatósági szempontok betartására, illetve a környezetkímélő technológiák alkalmazására. A Xerox esetében a zsűri azt munkát értékelte, amit a vállalat szakemberei végeztek el annak érdekében, hogy a díjra jelölt telephelyük energiafelhasználása, káros anyag kibocsátása, illetve az ott keletkező hulladék mennyisége könnyen ellenőrizhető, nyomon követhető, és a lehető legkisebb mértékű legyen.

 

A fenntartható működés megteremtésén túl a Xerox világszerte, és hazánkban is rengeteg energiát, fordít a közösségek, illetve a társadalmilag hasznos önkéntes tevékenységet folytató szervezetek támogatására. A segítségnyújtás sokféle és sokrétű. A magyar leányvállalat többek között rendszeresen szervez véradásokat az Országos Vérellátó Szolgálat partnereként, a Xerox dolgozók nagyszámú részvételével.  Továbbá az elmúlt években szoros együttműködést alakítottak ki a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségével is. A kooperációt az a cél hívta életre, hogy a mentőkutyás tagszervezetek tevékenységéről minél többen értesüljenek és az életmentő munkájuk hatékonyabb ellátásához újabb támogatásokat szerezhessenek. Ezt a törekvést teljes mellszélességgel támogatta a Xerox Magyarország, és legutóbb, minden technikai hátteret megadva a szövetség összes tagszervezete számára 1%-os kampányukat támogató szóróanyagot gyártott, hogy a mentőkutyások ezekkel is felhívhassák magukra és tevékenységükre a figyelmet.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Új innovációkat és együttműködéseket jelentett be párizsi rendezvényén a Schneider Electric

A mérnöki és működési adatokat integráló új platform, a háztartási energiamenedzsmentet új szintre emelő vezérlőegység, az elektromos autózás terjedését támogató töltők és szoftver – többek között ezeket az újdonságokat jelentette be a Párizsban rendezett „Innovation Summit World Tour” rendezvényén a Schneider Electric. A vállalat bejelentette a Sustainability Impact Award idei győzteseit, illetve egy új program elindítását is. 

2024. április 15. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09