Felhőalapú adatközpont-felügyeleti megoldás a Schneider Electrictől

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 28. 15:10

Az iparág első felhőalapú adatközpont-felügyeleti megoldását jelentette be a Schneider Electric. Az EcoStruxure IT for Partners elnevezésű, több bérlő kiszolgálását támogató, nyílt platformot az adatközpontokat és egyszerre több informatikai helyszínt üzemeltető IT-szolgáltatók számára terveztek. 

A prediktív analitikára épülő szoftver olyan alkalmazásokat és eszközöket tartalmaz, amelyekkel a szolgáltatók bővíthetik kínálatukat, valamint új üzleti modelleket hozhatnak létre.

 

Egy szem többet lát

A platform elsőként elérhető alkalmazása a felügyeleti funkciókat tartalmazó EcoStruxure IT Expert, amellyel a szolgáltatók magas szintű távfelügyeleti támogatást nyújthatnak, valós idejű adatokkal és proaktív javaslatokkal segítve a felmerülő problémák megelőzését. Ezzel csökkenthetik a karbantartások átlagos időtartamát, és hozzájárulnak a jobb rendelkezésre álláshoz is. A rendszer az alapvető IT-infrastruktúrától nagy mértékben függő ügyfelek gyorsabb és egyszerűbb kiszolgálását teszi lehetővé, többek között big data elemzéssel. Emellett intelligens benchmarkingra is képes, vagyis összegyűjti, szűri és optimalizálja az adatközpontban, illetve a különböző IT-környezetekben keletkező adatokat, majd objektív értékelést és teljesítmény-összehasonlítást végezve tesz javaslatot az üzemeltetés optimalizálására.

 

„Az EcoStruxure IT Expert biztos alapot nyújt partnereinknek arra, hogy több létesítményt is átlássanak, valamint új bevételi forrásokra tegyenek szert. A közeljövőben egyéb funkciókat és alkalmazásokat is bevezetünk az EcoStruxure IT for Partners platformon belül. További lehetőségeket nyújtunk például az ügyfelek telephelyeinek távoli elérésére, a hatékonyság és a felügyelet fejlesztésére, ezzel is csökkentve a helyszíni kiszállások gyakoriságát” – mondta Kim Polvsen, a Schneider Electric alelnöke, valamint a vállalat digitális szolgáltatásokért és adatközponti szoftverekért felelős divíziójának ügyvezetője.

 

 

Az EcoStruxure IT Expert legfőbb előnyei:

  • A gyártósemleges, illetve több bérlőt kezelő felügyeleti platform lehetővé teszi az adatközpont-üzemeltetők számára, hogy többek között az áramellátási és hűtési területek lefedésével bővítsék kínálatukat. 
  • Az IT-szolgáltatók a szerződéssel nem rendelkező ügyfelek számára szolgáltatásként értékesíthetik az egyszerűen telepíthető szoftvert, ezáltal további bevételi forrásokat teremtve.
  • A felhőszolgáltatásnak köszönhetően az ügyfelek teljes infrastruktúrája átláthatóvá válik, és olyan adatok állnak rendelkezésre, amelyek segítenek a teljesítmény és a hatékonyság növelésében, valamint a költségek csökkentésében.
  • A szoftver teljesítményértékelési, elemzési és riasztási funkciói segítik a problémamegoldást, valamint hozzájárulnak, hogy az üzemeltetők teljes rálátást kapjanak az eszközparkra és az infrastruktúrára.

 

Szolgáltatások szolgáltatóknak 

Hogy az IT-szolgáltatók a maximumot hozhassák ki a platformból és az alkalmazásokból, a Schneider Electric képzett csapatot állított fel a betanításhoz és a sikeres üzemeltetés támogatásához. Emellett az APC Channel Partner Program keretében online oktatás, tanúsítások, a piacbővítést támogató promóciós, értékesítési és marketingeszközök, valamint jutalmazási program is elérhető. Az ügyfelek tápellátási és hűtési problémáinak megoldását pedig a nap 24 órájában hívható zöld szám segíti. 

 

Azok a szolgáltatók, akik bővíteni kívánják szolgáltatásaik körét, igénybe vehetik a Schneider Electric folyamatosan elérhető EcoStruxure Asset Advisor szolgáltatását, amelyen keresztül több mint 7000 szakember áll rendelkezésre a biztonságos üzemeltetés fenntartása és a gyors hibaelhárítás érdekében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38