Hogyan spóroljon időt és lepje meg családját egy finom háromfogásos ebéddel?

forrás: Prím Online, 2021. május 1. 16:57

Manapság a rohanó és modern világunkban már nincs idő arra, hogy az ember órákat töltsön a konyhában annak érdekében, hogy többfogásos menüvel lepje meg családját vagy saját magát.

Azonban a főzés területén is segítségére lehetnek a modern technológia különböző eszközei, így nem kell cserben hagynia családját, és nem szükséges órákig gürcölnie a konyhapult felett sem. Ilyen az egyszerű, a gyors és kényelmes főzést biztosító ételpároló vagy más néven a főzőedény.

 

 

Miért van szüksége ételpárolóra?

 

Az ételpároló segítségével gyorsan főzhet finomat és egészségeset. A főzőedény működési mechanizmusának köszönhetően az ételben megmaradnak az értékes rostok és vitaminok, így sokkal egészségesebb vacsorát szolgálhat fel, mintha azt egy átlagos edény segítségével tenné meg.

 

Köztudott tény, hogy a C-vitamin kifejezetten érzékeny a hőre, így főzést követően nagyon kis százaléka marad a zöldségben vagy a gyümölcsben, azonban mindez nem csak a C-vitaminnal van így, hanem számos más alapvető és az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminnal egyaránt. 

 

Így az ember sikeresen megalkotta azt a készüléket, amely segítségével egészséges és vitaminokban gazdag étel kerülhet az asztalra. Azonban nem mindegy, hogy milyen ételpárolót választ. Manapság már számos megoldással találkozhat a piacon, de nem mindegyik ideális Ön számára.

 

Szerencsére már egyre költséghatékonyabb megoldásokkal találkozhat a piacon, így ár-érték arányban is kiváló eszközök közül válogathat.

 

Hogyan dolgozik az ételpároló?

 

Az edény maga saját hőforrással rendelkezik, és legtöbb esetben 3 tálcából épül fel. Felépítésének köszönhetően nem csak egy köretet vagy egyféle főételt készíthet el, hanem segítségével elkészülhet a komplett, többfogásos ebéd is. Példának okáért egyszerre készítheti el a halat, a párolt zöldséget és egy másik szinten a rizst. Így sokkal kevesebb energiát használ, mintha egy indukciós vagy gáztűzhelyen egyszerre 3 helyet is elfoglalna.

 

Az energiaspórolás Önre is igaz, hiszen nem szükséges háromfelé figyelnie és folyamatosan szemmel tartani az ételt. A gép szinte önmagától dolgozik. Mindemellett nem kell tartania a rengeteg mosatlan edénytől sem, amelyeket kész tortúra tisztára mosni. 

 

Így nem csak pénzt spórolhat, hanem rengeteg időt is, amely manapság a legfőbb értékké vált az emberek életében. A gépezet segítségével zsiradék nélkül készítheti el az ételeket, amely diétázók számára kifejezetten jó hír. Nem fog kiszáradni az étel, hanem finom és szaftos marad. Nem szükséges felette állni, hiszen teljes mértékben önműködő a szerkezet. Nyugodtan magára hagyhatja, hiszen nem tud leégni, jelezni fogja, amint elkészült a finom ebéd vagy vacsora. Mindazonáltal pedig felére fog csökkenni a főzési idő is. 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50