A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

forrás: Prím Online, 2024. április 1. 22:22

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

Mi az a mobilstég?

Aki szereti a napfényt, a vízpartot és a balatoni életérzést, annak egy saját stég maga a megvalósult álom. Vannak azonban helyek, ahol nem lehet állandó jelleggel kihelyezni ilyen szerkezeteket, például a Balatonon sem. Erre kínálnak tökéletes megoldást a mobilstégek, amelyek könnyen telepíthetőek és szükség esetén egyszerűen beszedhetőek.


A piacon viszont komoly hiány van az érdekesebb designból és a modern megjelenésből. Pedig a 21. században már jogosan várjuk el, hogy valami ne csak szerkezetileg, hanem külsejében is modern legyen. Ebből a mezőnyből tűnik ki a Hira Plan mobilstég, ahol egy mérnöki csapat nemcsak a modern technikai feltételekre, hanem a minőségi és újszerű megjelenésre, a formatervezésre is komoly időt fordít.
 



Telepítési feltételek


A mobilstégek olyan a könnyen telepíthető, strapabíró szerkezetek, amelyek bármely állóvízbe telepíthetők, legfeljebb 2,5 méteres vízmélységig. Azt viszont jobb tudni, hogy a Balatonban szabadon álló stégek csak 4-20 m2 közötti területet fedhetnek le, és szezonon kívül nem maradhatnak a mederben. 


Ezekkel a feltételekkel a mobilstég telepítése a legjobb és legegyszerűbb megoldás. Érdemes ezt olyan szolgáltatással egybekötve megrendelni, ahol el is bontják, tavasszal pedig újra kihelyezik a szerkezetet. Szerencsére már ez sem ördögtől való dolog, és sok mérnöki csapat vállalja ezt a kivitelezéskor.


Szerkezeti kérdések


A mobilstégek komoly mérnöki munkát igényelnek, hiszen évekig, sőt évtizedekig kell kiállniuk az idő próbáját. Ezalatt ellent kell állniuk a víz romboló erejének, a folyamatos napsütésnek és az erős szélnek is.


A minőségi víziállások horganyzott acél szerkezettel készülnek és olyan borítást kapnak, amik bírják ezt a fokozott igénybevételt. Kaphatnak például úgynevezett thermowood burkolatot, ami hosszú évekig biztosítja majd a tökéletes, biztonságos állapotot.


A mobilstégek további nagy előnye, hogy könnyen alakíthatók, növelhetők és akár más helyre is telepíthetők. A korlátok és lépcsők szintén az igényekre szabhatók, érdemes persze itt is a minőségi alapanyagokat választani, például a a thermowood borovifenyőt vagy a bangkirai trópusi keményfát. Ezek fogják megalapozni a hosszú, problémamentes használattal töltött éveket.


A mobilstéggel végeredményében egy olyan helyszínt kaphatunk, amely összeköti az embert a természettel és a víz nyújtotta élményekkel. Legyen szó pihenésről, szórakozásról vagy sportról, tökéletes megoldás jelent azok számára, akiknek fontos a természet közelsége.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14