Négyszer annyian rendelnek házhoz a kedvenceknek

forrás: Prím Online, 2022. május 22. 13:31

Ha online bevásárlásról van szó, már nemcsak magunkról, hanem a kisállatainkról is minél gyorsabban szeretnénk gondoskodni. Az állateledel-rendelések egyre népszerűbbek a foodpandán: a platformon keresztül egyre több üzleti partnertől lehet rendelni a kedvenceknek, a cég saját élelmiszerüzleteiben, a panda marketekben pedig megnégyszereződött az elmúlt évben az állatoknak vásárlók száma. 

A fővárosban a 13. kerületi tulajdonosok a legaktívabbak, míg vidéken Székesfehérváron rendelnek a legtöbbet. A foodpanda üzleti partnereinek köre április végétől az AlphaZoo-val tovább bővült, így az állatbarátok még szélesebb termékpalettáról rendelhetnek majd házhoz, legyen szó állateledelről, kiegészítőkről, vagy akár ápolási termékekről – mindezt akár 30 percen belül.

 

Növekvő rendelési számok

Ahogy Európában, úgy Magyarországon is egyre népszerűbb a kisállattartás, az Állatorvostudományi Egyetem kutatása szerint a pandémia végére minden második magyar háztartás kutyatartó lett. Blaumann Debóra, a foodpanda marketingigazgatója úgy véli, ez a változás a gyorskereskedelmi mutatókon is egyre jobban érzékelhető: „Ugyan az állateledel-rendelések jelenleg az összes panda marketes rendelés 2-3 százalékát teszik ki, az elmúlt évben megnégyszereződött az állateledelt vásárlók száma. A kisállateledelt vásárlók közel 40 százaléka több alkalommal is rendelt már valamilyen finomságot a kedvencének, 10 százalékuk pedig rendszeresen visszatér, hogy beszerezze a heti menünek valót.”

 

 

A macskáknak több jut a jóból

Habár imádjuk a kutyákat, a rendeléseket tekintve a macskások viszik a prímet: legtöbbször ugyanis macskaeledelt rendelnek házhoz a magyar kisállat-tulajdonosok, azon belül is a nedves tápok az igazán népszerűek. Azonban a kutyások sem maradnak el mögöttük sokkal, alig több mint ezer rendelésnyi különbség van a kutya- és a macskatartók között. 

 

Budapesten a 13. kerületben a legaktívabbak a gazdik, az állateledel-rendelések 11 százaléka innen érkezik, a második helyen pedig holtversenyben a 14. és a 11. kerület áll, 6-6 százalékkal. Vidéken a fővároshoz képest egyelőre még kevésbé aktívak a házhoz rendelésben a tulajdonosok, a nagyvárosok közül Székesfehérvár emelhető ki, ahol az utóbbi 8 hónapban megötszöröződtek a kiskedvenceknek szánt rendelések. 

 

Bárányhúsos, nedves kutyatáp viszi a prímet

Ugyan összességében több macskaeledel fogy a panda marketekből, a TOP3 legnépszerűbb étel között kizárólag kutyaeledel található: legtöbbször a bárányhúsos nedves tápra esküsznek a gazdik, de dobogós lett a kölyökkutyáknak szánt csirkehúsos konzerv is. A tulajdonosok átlagosan 1000-1500 forint költenek egy-egy vásárláskor kedvenceikre, a kis kiszerelés mellett pedig a nagyobb tápok is egyre népszerűbbek, amelyeket a gazdik rendszerint a saját online bevásárlásaikhoz csapnak hozzá.

 

Több lehetőség a gazdiknak és a kedvenceknek

Akadhatnak persze olyan helyzetek, amikor az élet közbeszól, és csak vasárnap este derül ki, hogy elfogyott a kedvenc jutifalat, vagy épp elszakadt kutyasétáltatásnál a póráz - a gyorskereskedelem pedig az ilyen alkalmakra is jó megoldás lehet. A foodpanda április végétől az AlphaZoo-val bővítette üzleti partnereinek körét, amely az első igazán széles kisállat-termékportfóliót kínáló brand a cég felületén.

 

Blaumann Debóra az együttműködés kapcsán elmondta, hogy az AlphaZoo-n jelenleg több mint 600 féle termék közül lehet választani, a jövőben pedig ez a szám kétezerre fog emelkedni. „A partnerségünknek köszönhetően a jövőben már nem csak speciális állateledeleket (például dietetikus tápot) vagy higiéniai termékeket lehet majd rendelni a foodpandán keresztül, hanem például kisállat-felszerelést is, legyen szó akár kutyákról, macskákról, akár egyéb egzotikus állatokról” – tette hozzá.

 

Az AlphaZoo jelenleg 9 budapesti üzlettel van jelen, hamarosan azonban országosan is elérhető lesz a legtöbb megyeszékhelyen, (például Debrecenben, Békéscsabán, Székesfehérváron vagy Győrben), valamint több vidéki városban is, például Ürömön.  

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59