Hogyan válaszd ki a hűséges útitársadat a nyaraláshoz?

forrás: Prím Online, 2024. június 1. 22:49

Ha kiválasztottad az úti célt az idei nyaralásodhoz, és le is foglaltad a szállást a neten, akkor elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy milyen bőröndöt válassz az útra, ami cseppet sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.

Olyannyira, hogy a “bőrönd” kifejezés a Google-ba beütve több ezer találatot eredményez. Ráadásul a megjelenített webáruházakban elérhető választék is igazán széles, elég csak megnézni az atáska bőrönd kínálatát.

 

 

Így kezdj neki a keresgélésnek!

 

Az első és legfontosabb, hogy átgondold, mi a terved, milyen gyakran és milyen utazásokhoz fogod használni az adott bőröndöt, mennyire számít annak a megjelenése, és mit szeretnél szállítani majd benne.

 

Amennyiben évente csupán párszor mozdulsz ki, és akkor is csak rövidebb kiruccanásokra mész, egy középkategóriás, kis és közepes méretű változat is tökéletesen megteszi. Ha viszont egy évben akár 10-szer repülőre ülsz, akkor mindenképpen a magasabb minőségű, strapabíróbb bőröndöket javasoljuk. Elég csak belegondolni abba, hogy milyen mostohán bánnak az utasok csomagjaival a repülőtéren.

 

A mindennapi használathoz pedig megteszi egy utazó- vagy egy sporttáska is, amelybe minden fontos és szükséges dolgod belefér.

 

Mindig írj egy listát arról, mit kell magaddal vinned, és ellenőrizd a bepakolás után, hogy mindent valóban eltettél-e!

 

Puha vagy kemény fedeles legyen a bőrönd?

 

A puha fedeles bőröndök egyik legfőbb ismérve, hogy jóval könnyebbek a kemény fedeles társaiknál, ami nagyon hasznos lehet egy repülős utazás esetén. Ezzel egy időben viszont sajnos könnyen is sérülhetnek, arról nem is beszélve, hogy az esőben való közlekedésnél sem előnyösek.

 

Mindezt azonban nagymértékben kompenzálja az, hogy általában bővíthetők, és mivel nem fix a fedelük, így addig pakolhatsz beléjük, amíg a cipzárt össze tudod húzni.

 

A kemény fedeles bőröndök mellett pedig az szól, hogy nem gyűrődnek meg bennük a ruhák. De az is egy igazán ígéretes tulajdonságuk, hogy mindkét felükbe lehet pakolni, és a két rész gumis pánttal, cipzárral vagy mindkettővel elválasztható egymástól, így a holmijaid jobban elkülöníthetőek.

 

Egy extra megjegyzés ehhez a ponthoz

 

A kemény fedeles bőröndök manapság már korántsem olyan nehezek, mint az elődeik, sőt, a technológiai újításoknak köszönhetően súlyuk bizonyos esetekben megegyezik a puha fedeles társaikéval.

 

A megjelenés is egy fontos szempont

 

Az egyedi megjelenésű bőrönd abból a szempontból lehet hasznos, hogy könnyebben megtalálod majd a futószalagon, míg a sötét és tömör csomagoknak megvan az az előnye, hogy lassabban koszolódnak, és igazán elegánsan néznek ki. Hogy melyiket választod, az csakis a preferenciáidon múlik.

 

Reméljük, hogy az írásunk hasznosnak bizonyul majd számodra. Ha mégis felmerülne bármilyen kérdésed a bőröndválasztással kapcsolatban, akkor keresd bátran a fentebb már említett atáska webáruház szakértő munkatársait!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mi a különbség az ütvefúró és a fúrókalapács között?

Sajnos gyakran keverik össze ezt a két szerszámgépet, pedig a technikai felépítésük és a felhasználási módjuk is erőteljesen eltér. Ha éppen új szerszámot akarunk vásárolni, egy komolyabb felújítást vagy építkezést tervezünk, jobb, ha először utánanézünk mi a különbség a két gépezet között.

2024. szeptember 1. 22:21

Mi kell a villanypásztor házilag történő telepítéséhez?

Ahhoz, hogy telepítsünk egy villanypásztort, nem kell feltétlenül szakembert felbérelnünk. Mivel technológiailag bonyolult rendszerről van szó, már az előkészületeknél is észnél kell azonban lennünk.

2024. szeptember 1. 22:17

Már a modern technika is a segítségünkre siet, ha kényeztetésről van szó!

Ha valamiért jó ebben a korban élni, az többek között a számtalan kényelmi megoldásnak köszönhető. Gondoljunk csak bele: háztartási gépek, informatikai és közlekedési eszközök egész seregét vonultatjuk fel, amitől kényelmesebb, egyszerűbb és élhetőbb lesz az életünk.


 

2024. szeptember 1. 22:14

Hasznos tippek az otthoni hajvágáshoz

Fontos számodra a jó megjelenés, de nincs időd folyamatosan borbélyhoz járni? Nagy eseményre készülsz, de már nincs szabad időpont a barberednél? Az alábbi trükkök segítségével akár otthon is meg tudod oldani a frizuraigazítást!

2024. szeptember 1. 22:05

Közmű átírás – online könnyebb

Nem gyakran fordul elő a legtöbb ember életében, viszont ettől függetlenül vannak helyzetek, amikor megkerülhetetlen: a közmű szolgáltatási szerződéseket bizonyos esetekben át kell íratni.

2024. szeptember 1. 21:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10