Az innováció új hulláma: a Z-generációról szól a Bosch×Richter Innovátorok Napja

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 26. 13:50

„Zések”, avagy a digitális bennszülöttek, akik egyszerre bátrak és tudatosak, őszinték és kritikusak. Vajon hogyan vélekednek az 1997 és 2012 között születettek az innovációról, a jövő munkahelyéről, és mi az, amit szerintük az élhetőbb jövőért tennünk kell? Z-generációs példaképekkel, izgalmas kutatási eredményekkel, inspiráló kerekasztal-beszélgetésekkel, a jövő innovátoraival és a legújabb gyógyszeripari és autóipari megatrendekkel érkezik az idei Bosch×Richter Innovátorok Napja, mely ezúttal a Z-generációt állítja fókuszba.

 

• A Z- generációra fókuszál idén a Bosch×Richter Innovátorok Napja, melyet az alapítók előtt tisztelegve tavaly hívott életre Magyarország két vezető nagyvállalata

• Z-generációs példaképek, a Bosch és a Richter hazai és nemzetközi vezető szakértői, valamint a jövő innovátorai keresik a választ napjaink legégetőbb kérdéseire szeptember 25-én, a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon

• A fiatalok innovációval kapcsolatos attitűdjeiről szóló közvélemény-kutatás legfrissebb eredményeit Steigervald Krisztián generációkutató mutatja be a konferencián

• A Bosch×Richter Innovátorok Napja betekintést enged a legújabb gyógyszeripari és autóipari megatrendekbe

• A rendezvényen bemutatkoznak az idén első alkalommal meghirdetett Bosch×Richter Ipari Innovációs Díj nyertesei is

 

Napjaink legégetőbb, jövőnket is meghatározó kérdései kerülnek terítékre szeptember 25-én a Bosch×Richter Innovátorok Napján, a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon. A konferenciát az ikonikus alapítók, Robert Bosch és Richter Gedeon, koruk meghatározó innovátorai előtt tisztelegve, hagyományteremtő jelleggel tavaly hívta életre Magyarország két vezető nagyvállalata.

 

Az idei eseményen a Bosch és a Richter hazai és nemzetközi vezető szakértői többek között olyan kérdésekre keresik a választ, hogy mivel közlekedünk és hogyan gyógyulunk majd 5-10 év múlva, milyen üzenetet hordoz az alapítók életműve a Z-generáció számára, és milyen új dimenziók nyílnak meg az innovációban az ökoszisztéma, a felsőoktatás és a nagyvállalatok egyedülálló együttműködésével.

 

 

Z-generációs példaképek a Bosch×Richter Innovátorok Napján

 

A Bosch×Richter Innovátorok Napja előadói és beszélgetőpartnerei között megtaláljuk a Z-generáció sikeres startuppereit. Wettstein Albert, a Munch alapítója, továbbá Gyarmati Fanni, a Diverzum társalapítója és Silur – Ábrahám Endre, etikus hacker többek között az újítás iránti vágyról, motivációról és az „innovátor-karrierről” is megosztják gondolataikat. A fiatalok innovációval kapcsolatos attitűdjeiről szóló közvélemény-kutatás legfrissebb eredményeit pedig Steigervald Krisztián generációkutató ismerteti a helyszínen. 

 

A rendezvényen bemutatkoznak a jövő Z-generációs innovátorai, az idén első alkalommal meghirdetett Bosch×Richter Ipari Innovációs Díj nyertesei is. A Bosch és a Richter közös pályázatának célja, hogy innovatív gondolkodásra és fenntartható megoldások fejlesztésére ösztönözze a felsőoktatásban tanuló diákokat a mobilitás és az egészségügy területén. 

 

A Bosch×Richter Innovátorok Napja műsorvezetői Krizsó Szilvia és Miller Dávid lesznek.

 

A BoschxRichter Innovátorok Napja 2023-ban (Forrás: Bosch)

 

Futurisztikus séta a Bosch és a Richter látogatóközpontjaiban

 

A rendezvényen az érdeklődők a Bosch és a Richter legújabb fejlesztéseiből is ízelítőt kaphatnak a helyszíni kiállítási standokon. Látható lesz többek között a Bosch és a BME közösen fejlesztett eTipo tesztjárműve, amely a legkorszerűbb elektromos hajtásláncra épül, és egy oldtimer formavilágú valódi versenyautóban ölt testet. 

 

A Bosch×Richter Innovátorok Napján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a Bosch Rexroth CU.BE és a Richter látogatóközpontjának felfedezésére is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Alapjaiban alakul át a munkaerőpiac szerkezete

A magyar munkaerőpiac közelít a teljes foglalkoztatottsághoz, mely a következő években számos további kihívás elé állítja a gazdaságot. A munkaerőpiacra ható globális trendek, a digitális átmenet és az új technológiák pedig alapvetően formálják át a munka világát. Az automatizáció, a mesterséges intelligencia (AI) és a digitális megoldások egyre inkább átalakítják a munkahelyeket és a munkavégzés módját. A külföldi munkavállalók szabályozott keretek között történő alkalmazása pedig lehetővé teszi a vállalatok számára a globális munkaerőpiac lehetőségeinek kihasználását – vázolta fel a jövő munkaerőpiaci kihívásait és lehetőségeit Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője.

2024. szeptember 12. 18:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27