Mercedes-Benz - maximális biztonság telefonálás közben is

Kollár Csaba, 2001. november 1. 12:58
A Mercedes-Benz a világon az első olyan gépkocsigyártó, amelyik autóiban már elérhetővé teszi a Motorola V60 szabadkezes telefonrendszert.
A cég hivatalos bejelentése szerint minden 2002-től Németországban megjelenő modellben beszerelésre kerül az amerikai mobiltelefon-gyártó cég rendszere. „A Mercedes azért döntött a Motorola V60 mellett, mivel gépkocsijaink és a Motorola ezen készüléke hasonló életérzést közvetít.” – olvasható a közleményben.

Amikor a gépkocsi belsejében használjuk a telefont, lehetőségünk van SMS-ek küldésére, hangvezérelt hívások kezdeményezésére, vagy akár 2 perces üzenetek, emlékeztetők rögzítésére is.

A TrueSync segítségével a telefontulajdonosok szinkronizálhatják telefonjukat olyan kézieszközökkel, mint pl. a palm, így ugyanaz a feladat, ugyan z a személyes információ és ugyanaz a címregiszter jelenik meg mindkét készülékben.

A rendszer arra is képes, hogy hívás esetén automatikusan lehalkítsa a rádiót, vagy megállítsa a CD, illetve a kazetta lejátszását.

A Motorola közleményében kiemeli, hogy „a Mercedesben alkalmazásra kerülő rendszer segítségével közösen járulhatunk hozzá ahhoz, hogy a vezető a maximális biztonság mellett megtartsa a maximális kommunikációs lehetőségeket is”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50