Dorsum: Clavis pénzügyi rendszer az OTP-nél is

Kovács Attila, 2002. február 22. 13:41
Jelenleg a hazai pénzvilágban 31 helyen működik a Dorsum Rt. saját fejlesztésű, Clavis nevű integrált pézügyi programrendszere, amelynek bevezetésére legutóbb az OTP-val írtak alá szerződést - hangzott el a Dorsum február 22-i sajtóreggelijén.
Az OTP négy fázisban, ez év májusa és november vége között vezeti be a Clavist, amely 13 szoftverinterfésszel fog kapcsolódni más OTP-s rendszerekhez, mégpedig a központban kliensszerver, a fiókhálózatban intranetes platformon működve.

A Clavis integrált sokfunkciós rendszer kiszolgálja a befektetési szolgáltatással (forgalmazás, kereskedés, vagyonkezelés) kapcsolatos front- és back-office tevékenységeket. Egyaránt alkalmas bankok, banki treasuryk, biztosítótársaságok, brókercégek, valamint országos ügynöki és fiókhálózattal rendelkező értékpapír-forgalmazók számítógépes támogatására. A Dorsum ügyfelei a Clavis megfelelő moduljait használják a back-office, mid-office, illetve front-office munkafolyamatok lebonyolítására, továbbá az elemzés és döntés-előkészítés folyamatában. A rendszer használatával lehetővé válik a belső információs rendszer igény szerinti megvalósítása, valamint a külső jelentési és adatszolgáltatási kötelezettségek ellátása is.

A Clavis kielelégíti a legmagasabb szintű biztonsági igényeket, többek között lehetővé teszi minden tevékenység naplózását, visszakereshetőséget; maximális adatbiztonságot és konzisztenciát biztosít. Jelenleg a Dorsum ügyfeleinek összesen 1250 alkalmazottja használja napi munkájának megkönnyítésére a Clavis rendszert.

2002: tervezett

Kulcsszavak: OTP bankszolg back-office

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36