A CeBIT-en mutatja be új fejlesztéseit a Mimóza

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 16. 22:58
A Mimóza Kommunikációs Kft., történetének jelentős állomásaként, első alkalommal szerepel a kiállítók között a március 13-20. között zajló CeBIT-en: a szoftver- és internetszekcióban mutatja be legújabb fejlesztéseit, a Shaker Flash alapú prezentációkészítő alkalmazást és a Coedu Tudáshálót.
Shaker - Flash alapú prezentációkészítő

Kapcsolt identitás

A kapcsolt identitás a vállalat arculatát képviselő eszközök közös használatán alapszik, és megkívánja a felhasználók folyamatos kapcsolatát és kommunikációját.

A Shaker egyedileg tervezett vállalati sablonokat tartalmaz, hogy megkönnyítse a vállalati arculat felismerését, és megkülönböztető megjelenést biztosítson. A Shakerbe beilleszthetők a vállalati identitásra jellemző elemek; a cég minden képviselője olyan sablonra építi prezentációját, amely a vállalat imázsát kommunikálja. Így minden prezentáció, amit a vállalat dolgozói készítenek, tükrözni fogja a vállalat egyéniségét, az egyedi design kialakításával.

Globális hozzáférés

Azok a cégek, amelyek több irodát működtetnek, melyek elszórtan helyezkednek el, könnyen hozzáférnek az alkalmazáshoz, hiszen időben és térben korlátlanul elérhető: csak egy webböngésző kell hozzá.

Hordozhatóság

A Shaker bárhonnan elérhető, bármilyen platformon használható, csak egy számítógép és internetkapcsolat kell hozzá. A prezentációk megosztásával különböző felhasználók különböző helyszínekről bővíthetik tartalmilag ugyanazt anyagot.

Vizuális hyperarchia

A Shaker túllép a prezentálás sorrendjének általános, lineáris megközelítésén. Lehetővé válik, hogy a navigációs eszközök segítségével a struktúrában szabadon válogasson a felhasználó a Shaker prezentáció vizuális hyperarchiájában.

Coedu - Tudásháló

A Coedu, más online oktatási rendszerrel szemben, nem egy behatárolt alkalmazás; hanem keretet biztosít a tananyagtervezőknek, hogy felrakják az általuk összeállított tananyagokat a tanulók részére, hogy tanulásuk minél könnyebb és hatékonyabb legyen. Így a szövegekből, képekből, grafikonokból, táblázatokból, hangokból és filmekből álló tananyagok szabadon importálhatóak és exportálhatóak online, offline vagy nyomtatott formában. A rendszert könnyen lehet csatlakoztatni létező rendszerekhez, és az XML alapú adatbázis-struktúra segítségével könnyen bővíthető és testre szabható az oktató szervezet igényei szerint. Az oktatási tevékenység jellegétől függően az ügyfelek bérelhetnek kurzust a központi szerverről, vagy megvehetik, mint önálló rendszert.

A Coedu használatához egy böngésző és internetkapcsolat szükséges. A kliens magát a böngészőt használja felhasználási felületként. Az online rendszer interaktivitásából kifolyólag a résztvevők közötti kommunikáció következetessé és folyamatossá válik: a résztvevők eszmét cserélhetnek a fórumok és chat-szobák használatával. A Coedu a felhasználó igényei szerint online és offline (CD-alapú) is használható. Az alkalmazás elérhetőségét a platformfüggetlensége is megkönnyíti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50