Meghiusított támadás a választási informatikai rendszer ellen

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 7. 17:28
A választás napjának reggelén, 6 óra 40 perckor hacker-támadást intéztek a választási informatikai rendszer ellen: a hacker olyan adatsort igyekezett elhelyezni a szerveren, amely megbéníthatta volna a rendszer működését.
Nem ez volt az egyetlen zavar, egy munkatárs a belső rendet sértette meg. Eiselt György, a Belügyminisztérium államtitkára, az Országos Választási Iroda helyettes vezetője, szerint a munkatársat figyelmeztették, míg a hacker-támadást izolálták, és minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy a napközbeni esetleges további zavaró ténykedéseket is elhárítsák, és a rendszer teljesítse az elvárt feladatát.

A nem informatikai zavarokat is sikeresen kezelik az illetékesek. Bár Törökszentmiklóson illetve a XI. kerületben haláleset is volt a választási helységben, az egyik miniszterelnök-jelölt szavazatának leadásakor a fotósok tumultuózus jelenete miatt rendőrt is kellett hívni a szavazás zavartalanságának biztosítása érdekében, és három körzetben indításkor elfelejtették szabályosan megnyitni az urnát, emiatt néhány szavazatot meg kellett semmisíteni - azért a szavazópolgárok alapvetően rendben, és minden jel szerint a négy évvel ezelőttinél tömegesebben járulnak az urnákhoz. Az egy óráig leadott szavazatmennyiség azt jelzi, hogy akár 8-10 százalékkal is többen fognak szavazni, mint négy éve.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50