Komoly elvárások a Palm OS 5-tel szemben

Tóth Kristóf, 2002. június 10. 22:14
Az elsősorban különböző kéziszámítógépeiről ismeretes Palm képviselői hétfőn bejelentették, hogy a cég operációs rendszerek fejlesztésével és licencelésével foglalkozó részlege a napokban leszállította a fejlesztőkhöz a cég legújabb operációs rendszerét, a Palm OS 5-öt.
Elmondások szerint a Palm ezen új szoftvere a hardverfejlesztők számára lehetővé teszi, hogy olyan kéziszámítógépeket gyártsanak, melyek minden korábbinál nagyobb teljesítményre képesek, valamint szolgáltatási körük is rendkívül széles. A továbbfejlesztett biztonsági rendszerrel, hangrendszerrel és hálózati szolgáltatásokkal rendelkező Palm operációs rendszer az ígéretek szerint igazán kiváló társakra lel majd azon új generációs kéziszámítógépekben, melyekben már várhatóan a legújabb, nagy teljesítményű ARM processzorok jutnak fontos szerephez.

Szakértők szerint a Palm számára rendkívüli fontossággal bír az új operációs rendszer bemutatkozása, ugyanis a cég vezetősége ettől azt reméli, hogy a Palm eladási mutatói végre javulásnak indulnak majd. Mint ismeretes, a Palm a világ első számú kéziszámítógép-gyártó cége, mely azonban mostanság komoly gondokkal küszködik. A Palm alig tíz napja jelentette be, hogy az augusztusig tartó negyedév eladási mutatói várhatóan minden várakozást alulmúlnak majd, vagyis a cégnek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a fokozatosan erősödő konkurencia ellenében állja a sarat. Ennek érdekében egyébként a Palmnál javában folyik a hardvereszközök, illetve szoftverek fejlesztésével foglalkozó részlegek egymástól való elkülönítése, mely projekt várhatóan még az idei évben be fog fejeződni.

A Palm szerint nem kétséges, hogy a nyári szezonban már nem lehet javítani a cég eladási mutatóin, azonban a cég vezetői nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a Palm OS 5 ősszel meglódítja majd a cég szekerét. A Palm őszi terveiről egyébként még nem sok konkrétumot lehet tudni, annyi azonban bizonyos, hogy ekkor kerül majd forgalomba egy, a jelenleg forgalomban lévő Palm m505-höz hasonló vezeték nélküli eszköz, mely természetesen már az új operációs rendszerre fog épülni. A cég ezen újdonsága egyébként hagyományos kéziszámítógépként és mobiltelefonként egyaránt használható lesz.

Kulcsszavak: Palm opsys +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14