Üzlet Európában - Infokommunikáció 2003 konferencia

MTI Sajtóadatbank, 2003. április 3. 08:05
A Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Program keretében eddig a legtöbb pályázatot az ISO minőségtanúsítási rendszer kiépítésének támogatására nyújtották be - mondta Apatini Kornélné, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára szerdán az Üzlet Európában -Infokommunikáció 2003 konferencia szünetében az MTI-nek.
Tájékoztatása szerint mind a kilenc, idén kiírt pályázat iránt nagy az érdeklődés a vállalkozók körében.

A bírálóbizottságok április végén alakulnak meg, és a pályázatok befogadásától számított 60 napon belül döntést hoznak a támogatásokról.

A konferencián Apatini Kornélné szólt arról, hogy a kormány középtávú kis- és középvállalkozás-fejlesztési stratégiájában kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőségre, az átláthatóság elvének érvényesülésére, a tisztességes verseny kritériumaira.

Szólt arról, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium internetes honlapján néhány héten belül közzéteszik a vállalkozások felkészültségének értékelését szolgáló tesztet. Ennek kitöltésével a vállalkozó önértékelés alapján képet kaphat felkészültségi szintjéről.

Az általános teszt mellett tervezik, hogy a későbbiekben szakmai felkészültséget mutató önértékelő sort is kidolgoznak, közzétesznek.

A konferencián Nagy Sándor területfejlesztésért felelős politikai államtitkár szólt arról, hogy a területfejlesztési törvény hamarosan sorra kerülő módosításával megerősödik a régió és a kistérségi területfejlesztési szint. Kistérségi tanácsok jönnek majd létre, és fejlesztési forrásokat rendelnek hozzájuk.

A regionális fejlesztési tanácsokban a kormányzati oldal képviselőit csökkentik, és a regionális fejlesztési tanácsokhoz is fejlesztési forrásokat rendelnének.

Nagy Sándor hozzátette: a támogatáspolitikát is át kell alakítani ehhez, és még az idén országgyűlési határozat keretében javaslatot tesznek a támogatási rendszer átfogó vizsgálatára.

Nagy Sándor előadásában szólt arról, hogy a nemzeti fejlesztési tervben szereplő operatív programokat regionális fejlesztés szempontjából is össze kell hangolni.

Kulcsszavak: konferencia EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59