A Microsoft Linux rendszergazdák segítségét kéri

Tóth Kristóf, 2003. december 31. 12:00
A Microsoft angliai részlegének egyik igazgatója a napokban elektronikus levélben arra kérte Linux rendszergazdák egy csoportját, hogy vegyenek részt egy a Microsoft operációs rendszerek fejlesztését és Linuxszal szembeni versenyképességét növelni hivatott felmérésben.
Michael Surkan a rendszergazdáknak küldött levelében leírta, hogy rá szeretne jönni arra, hogy egyesek miért favorizálják a Linuxot, illetve általánosságban véve a nyílt forrású szoftvereket a Microsoft termékeivel szemben.

"Én a Microsoft hálózati csoportjának egyik program igazgatója vagyok, és olyan kutatási tevékenységekkel foglalkozom, melyek segítségével elősegíthetem vállalatunk operációs rendszereinek a fejlesztését. Feladataim közé tartozik azon új fejlesztések, szolgáltatások, funkciók és képességek megjelölése, melyekre a Microsoftnak az előttünk álló öt esztendőben fókuszálnia kell a felhasználói igények maximális kielégítése érdekében. Különösen érdekel a Linux felhasználók véleménye, hogy ezen felhasználók milyen szempontok alapján választják ezen nyílt forrású operációs rendszert" - áll a Surkan által a Linux rendszergazdák számára elpostázott, felmérésben történő részvételre kérő e-mailben.

A Microsoft vezető munkatársa a levélben bevallja, hogy ő maga is szereti a Linuxot, és említést tesz arról, hogy otthon több feladatra is ezen nyílt forrású operációs rendszert használja. A levél végén Surkan kifejti, hogy szerinte a Microsoftnak a jövőben jobban oda kell figyelnie a felhasználók igényeire és adott esetben alkalmazkodnia kell a felhasználók elvárásaihoz. A megkeresett rendszergazdák többsége egyébként úgy vélte, hogy az említett levél nem több egy egyszerű viccnél, azonban a Microsoft hivatalos formában is megerősítette, hogy a Surkan-féle levél része a Microsoft piackutatási tevékenységeinek.

"Semmi sem ösztönöz arra, hogy a Microsoftra pocsékoljam az időmet és tanácsokkal lássam el a céget. A Microsoft mindezt semmivel sem viszonozná. Véleményem szerint a Microsoft nem érdekelt abban, hogy a számítástechnika világát jobbá tegye, hiszen a vállalat vezetőségét leginkább csak az érdekli, hogy az adott negyedéves bevételi adatok rendben legyenek" - reagált a levélre egy minnesotai rendszergazda.
Kulcsszavak: Microsoft Linux

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59