Nokia 9500 Symantec védelmi megoldásokkal

forrás Prim Online, 2004. február 25. 21:16
A Symantec vírusellenes szoftvert, tűzfalat, frissítést nyújtó, rádióhullámon központilag vezérelhető, integrált internetvédelmi ügyfélmegoldásokat készít a Nokia mobileszközeihez. Az első ilyen készülék a Nokia 9500 Communicator.
"A Symantec által a Nokia 9500 Communicator számára készülő, védett ügyfélprogram nyugodtabb munkát biztosít a rosszindulatú tevékenység ellen védekezni kívánó vállalatoknak, és a szélesebb körű mobilitás révén növeli termelékenységüket" - jelentette ki Mary McDowell, a Nokia üzleti megoldások alelnök-vezérigazgatója.

Az IDC megállapítása szerint a konvergáló mobilpiac világméretben több mint 800 százalékos növekedésre számíthat 2007-ig. Azt is jelzi az IDC, hogy továbbra is a védelem az informatikai vezetők első számú problémája a vállalatnál bevezetésre kerülő mobiltechnika esetében.

"A vezetékhez nem kötött eszközök iránti növekvő igény továbbra is a legfontosabb hajtóerő a konvergáló mobileszközök alkalmazásba vételében" - mondta Sally Hudson, az IDC mobil védelmi szoftverek részlegének kutatási vezetője. "Az ilyen mobilkörnyezet számára készülő védelmi megoldások (víruselhárítók és saját tűzfalak) nélkülözhetetlenek, hiszen a vállalati védelem igen fontos rétegét képezik."

A Symantec és a Nokia olyan, a Nokia üzleti készülékeihez készülő, világszínvonalú védelmi megoldások létrehozásában működik együtt, amelyekkel a vállalatok és az üzletemberek mobilkörnyezetben is nyugodtan dolgozhatnak. A Nokia készülékekhez készülő Symantec megoldások a Symbian operációs rendszeren működnek. A Symantec megoldásainak megjelenését a Nokia 9500 Communicator széles körben elérhetővé válásának idejére tervezi. Ezt megelőzően be fogja mutatni védelmi megoldásait az érdekelt cégek és mobilszolgáltatók számára.
Kulcsszavak: Nokia Symantec security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40