IBM: üzleti alkalmazás-integráció - előnyökkel

Kovács Attila, 2004. június 28. 16:40
Az IBM ma sajtótájékoztatón jelentette be Magyarországon Express köztes szoftver termékportfoliójának két új megoldással kiegészített változatát, amely a középvállalkozásoknak nyújt segítséget üzleti teljesítményük javításában, a folyamatok leegyszerűsítésén és egy integrált informatikai rendszer létrehozásán keresztül. Az IBM azért fejlesztette ki a WebSphere Business Integration Expresst, amely az üzleti folyamatok integrációs stratégiájának fő komponense, hogy elősegítse az információáramlást a kis- és középvállalkozások kibővült struktúrájában.
Sugár Péter, az IBM middleware szakértője szerint a WebSphere Business Integration Server Express megkönnyíti az ügyfelek már működő informatikai rendszereinek, üzleti folyamatainak és alkalmazásainak integrálását, meglehetősen alacsony áron. Az új változat a Windows és Linux platformokon túl az OS/400-on is futtatható. Processzoronkénti licencára 5999 USD, amihez jön a 3-4 hetes rendszerillesztés költsége. Számos kész folyamatelem, mintegy 300-400 kész adapter áll rendelkezésre az Express, vagy Express Plussz rendszerbe illesztésére. Sugár szerint Magyarországon különösen három alkalmazásra javasolhatók az IBM új termékei: manuális folyamatok automatizálásának elkezdésére, az üzleti alkalmazásokkész elemekkel történő gyors integrálhatóságára, illetve a hatékonyabb külső kommunikáció érdekében tett belső vállalati integrációra.

A WebSphere Business Integration Server Express az ügyfél már meglévő információtechnológiai környezetét személyre szabható illesztések és előre elkészített folyamatsablonok segítségével köti össze, amelyek kapcsolatot teremtenek a különböző rendszerek és üzleti folyamatok között. Ahelyett, hogy a cégek új beruházásokra kényszerülnének, hasznosíthatják már meglévő információtechnológiai környezetüket, csökkentve ezzel a tulajdonosi költségeket és mind a jelenlegi, mind pedig a jövőbeli integrációs projektek megvalósítási idejét.

A WebSphere Business Integration Server Express webes szolgáltatásokkal integrálva elősegíti egy Service Oriented Architecture (SOA) kiépítését programozási követelmények nélkül. A szoftver az IBM Magyarországi Kft. partnerein keresztül május 14-től elérhető.
Kulcsszavak: szerverszoft IBM-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Eurowag elhozza a digitalizációt a teherfuvarozásba

Az Eurowag, a kereskedelmi közúti fuvarozási (CRT) iparág vezető európai technológiai szolgáltatója a hannoveri IAA Transportation 2024 kiállításon jelentette be az ágazatban elsőként megvalósuló digitális platformjának ütemezett  bevezetését. Az Eurowag Office arra törekszik, hogy egy olyan digitális platformot biztosítson a teherfuvarozó vállalatok számára, amely a flottaüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok teljes részét lefedi, ezáltal enyhíti a rájuk nehezedő nyomást és hozzájárul a hatékonysági hiányosságok csökkentéséhez. A platform alap funkciói ingyenesen elérhetők lesznek az Eurowag új és meglévő ügyfelei számára.

2024. szeptember 19. 10:07

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34