IDC: a SAS vezeti a marketing automatizálási szoftverek piacát

Kovács Attila, 2004. augusztus 28. 10:10
Az IDC elemző cég tájékoztatása szerint a bevételeket tekintve a SAS vezeti a marketing tevékenységet automatizáló szoftverek piacát.
A “Worldwide Marketing and Sales Automation Applications 2003 Vendor Shares: Mixed News for Vendors" elnevezésű IDC tanulmány részletesen elemzi a 2001-2003 közötti évek marketing- és értékesítés-automatizáló alkalmazásainak piacát, tartalmazza a különböző szállítók - 2003 évi bevételi és piaci részesedési adatokkal bővített - kompetitív elemzését, valamint a piacvezető szállítók részletes bemutatását. A jelentés kitér a legsikeresebb szállítók jövőbeni eredményességét legnagyobb valószínűséggel befolyásoló fontosabb körülményekre is.

Az IDC becslése szerint a marketing tevékenységeket automatizáló szoftveralkalmazások piaci forgalma 2004-ben eléri az 1,49 milliárd dollárt. A jelentés szerint a SAS piaci részesedése a többi gyártó hasonló adatát megelőzve jelenleg 7,9 százalék, míg a 2003. évi bevétele elérte a 117,3 millió dollárt. A SAS bevételének 24,1 százalékos növekedése messze meghaladja a piac egészének 1,4 százalékos bővülését. Az IDC jelentése a SAS-ról a következőket írja. A SAS Institute a marketing üzletbe jelentős adatelemzési és adatkezelési tapasztalattal érkezett, és ez marketing automatizálási szoftverén is megmutatkozik. A nem statisztikusoknak készült alkalmazások esetében az egyik központi kérdés, hogy milyen mértékben célszerű integrálni a bonyolultabb adatelemzési funkciókat. Csekély mértékű integráció esetén a felhasználó esetleg kénytelen lesz más szoftvereszközt segítségül hívni kérdései megválaszolásához. Míg ha túlságosan sok fejlett funkciót tartalmaz a termék, fennáll a veszélye, hogy a felhasználók úgy vélik majd, atomtudósnak kell lenniük ahhoz, hogy a szoftver használják, így egy sor adatelemzési funkciót inkább figyelmen kívül hagynak. A SAS úgy oldotta meg ezt a kérdést, hogy nagy gonddal tanulmányozta a felhasználók igényeit és problémáit, és a bonyolultabb funkciókat egymással összekapcsolt táblázatos és grafikus szoftverelemekkel igyekezett érthetővé tenni. A SAS marketing automatizálási megoldásának szerves része az üzleti adatelemzési és a metaadat-kezelési funkció, valamint az Enterprise Miner adatbányászati eszköz.
Kulcsszavak: +céginfo SAS Institute

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59