60 GB-os iPod fényképnéző funkcióval

Milkovits Gábor, 2004. október 11. 18:55
A Think Secret nevű internetes magazin megbízható forrásokra hivatkozva közölte, hogy a Távol-Keleten már gyártási fázisba érkezett az új, 60 GB-os Apple iPod zenei lejátszó, amely digitális fényképnéző alkalmazással is el van látva. Más forrásokból már korábban szárnyra keltek olyan hírek, hogy a Toshiba szeptember közepén megkezdte nagy mennyiségben szállítani 60 GB-os kisméretű merevlemezes meghajtóit az Apple részére, illetve hogy azóta az Inventec nevű cég pedig már meg is kezdte a készülékek gyártását. Az Apple ugyanakkor eddig cáfolta, hogy a közeljövőben terveznék egy 60 GB-os modell forgalmazását és egyelőre a mostani hírt sem kommentálták.
Az új információ szerint a 60 GB-os iPod külsőleg nem sokban különbözik a jelenlegi legnagyobb teljesítményű, 40 GB-os modelltől, csupán valamivel súlyosabb, és mintegy 2 mm-el vastagabb elődjénél. Fontos különbség viszont, hogy szintén 2"-es kijelzője nagyfelbontású színes képek megjelenítését is lehetővé teszi, illetve egy videokimenettel is el van látva, amelynek segítségével a felhasználók televíziójuk képernyőjén is megtekinthetik majd a készüléken tárolt képeket. Az új iPod-on 20 ezer zeneszám és 25 ezer fotó fér el. Az eszközre telepített képnéző szoftver ugyanakkor nem támogatja a képszerkesztést és flashmemória-kártya csatlakozó sincs rajta. Ehelyett valószínűleg különféle kompatibilis médiaolvasó eszközök látják el a digitális fényképezőgépekkel készített fotók tárolásának feladatát.

A fentieken kívül az új modell egy a zenei funkciót kiegészítő olyan megoldással is szolgál, amelynek révén a letöltött albumokhoz kapcsolódó lemezborítók is megtekinthetők lesznek a készülék képernyőjén. Mivel a gyártóhoz közeli hírforrásból származó értesüléseket az Apple egyelőre nem kommentálta, jelenleg nem áll rendelkezésre információ a 60 GB-os iPod piaci megjelenésének időpontjáról. A hírforrás szerint a lejátszó 500 dollárba kerül majd és az Apple 30-60 napon belül bemutatja a nagyközönségnek.
Kulcsszavak: iPod zene Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50