WCG 2005 - Kihirdették a World Cyber Games szabályait

forrás Prim Online, 2005. április 26. 14:03
A World Cyber Games szervezője, az ICM kihirdette az e-sport bajnokság idei szabályzatát. A világ legnagyobb számítógépes- és videojáték-bajnokságának magyarországi döntőjét várhatóan szeptemberben rendezik meg a Samsung támogatásával.
Az ICM 2005 februárjában internetes közvélemény-kutatás segítségével mérte fel a számítógépes játékok szerelmeseinek igényeit, majd a visszajelzések figyelembevételével vizsgálta felül a bajnokság eddig érvényben lévő szabályzatát.

A leglényegesebb változások egyike tavalyhoz képest az, hogy az új szabályzat kiterjeszti a bírók hatáskörét a vitás mérkőzések tekintetében. Amennyiben egy mérkőzés valamilyen váratlan esemény miatt szakad félbe, vagy vita alakul ki a felek között a végeredményt illetően, a bírónak joga van a mérkőzés visszajátszása alapján győztest hirdetni, vagy új mérkőzést elrendelni.

A módosítások azt célozzák, hogy mind a játékosok, mind a nézők számára szórakoztatóbbak legyenek az összecsapások. A Counter-Strike játék esetében például a versenyzők harminc, egyenként kétperces kört játszanak, az eddigi huszonnégy két és fél perces kör helyett. A szervezők úgy gondolják, ez az új szabály izgalmasabb meccseket ígér a nézőknek. A játékosok kívánságának megfelelően a Halo2-ben az idén a versenyzők már "páros mérkőzésben" is összemérhetik tudásukat, ami két-két játékos küzdelmét jelenti. A FIFA Soccer 2005 versenyszámban Open Square Style stadionban folynak majd a focimeccsek az eddigi Home and Away helyett, és a viadalokat egyetlen meccs dönti el. A Need for Speed című játékban pedig a résztvevők saját irányítóeszközeiket is használhatják.

A Starcraft nevű játékhoz a WCG három hivatalos térképet is kibocsátott, és a Warcraft III játékosai szintén egy új térképet is használhatnak majd. Előbbiben a WCG Gaia, a WCG Estrella és a WCG Paranoid Android, utóbbiban az Echo Isle használható plusz játéktérként.

Az új szabályzat értelmében azok a versenyzők is részt vehetnek a bajnokságon, akik eddig fiatal koruk miatt ezt nem tehették meg. Ők szülői engedéllyel az idén bármely versenyszámban elindulhatnak. A most kihirdetett módosítások alkalmazása minden részt vevő ország számára kötelező, mind az elődöntők, mind pedig az országos döntők lebonyolítása során. Ugyanezek a szabályok adják a Szingapúrban, 2005 novemberében rendezendő világbajnoki döntő kereteit is.

A World Cyber Gamesről:

A World Cyber Games a világ elektronikusjáték-kultúrájának egyik legnagyobb eseménye (www.worldcybergames.com). A sorozat 2000-ben indult azzal a céllal, hogy a közös játék segítségével a világ népei közötti megértést erősítse. Azóta is minden évben megrendezik a versenyt. A WCG mára az egyik legrangosabb és minden bizonnyal a legnagyobb pénzdíjat kínáló számítógépesjáték-rendezvénnyé nőtte ki magát. Az idén a bajnokság novemberi döntőjére Szingapúrban kerül sor.
Kulcsszavak: verseny játék Samsung WCG

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50