Fujitsu Siemens: Testre szabott CentricStor megoldáscsomagok

forrás Prim Online, 2005. szeptember 8. 16:32
Új CentricStor modelljeivel a Fujitsu Siemens Computers a kisvállalatok, a fiókirodák és az alapszintű nagygépes környezetet fenntartó ügyfelek számára is elérhetővé teszi az élvonalbeli virtuális szalagtechnológia nagy adatközpontokban már jól ismert előnyeit.
Önálló „disk-to-disk-to-tape” megoldás lévén a CentricStor nagyszámú virtuális szalagos meghajtóhoz biztosít hozzáférést a csatlakoztatott szerverek számára, ugyanakkor a lemezes adattárolás teljesítményét nyújtja a biztonsági mentés és helyreállítás céljaira. A virtuális szalagokra mentett adatoknál integrált információéletciklus-kezelési (ILM) funkciókat alkalmazó CentricStor megadott szabályok szerint, automatikusan nagy kapacitású szalagkönyvtárakba továbbítja a lemezen felhalmozott adatokat. Ily módon leválasztja a szervereket a fizikai szalagkönyvtárakról, és átláthatóan integrálja a megoldást a nagygépes, UNIX-, Windows- és NAS-rendszerekre épülő IT-környezetbe. A szalagvirtualizációnál valamennyi operációs rendszer és biztonsági másolatkészítő alkalmazás megosztva használhatja a fizikai szalagos tárolókat. A szabályalapú ILM-funkciók alkalmazása a biztonsági mentést végző szalagos meghajtóknál javítja a szalagos feldolgozás hatékonyságát és többféle szolgáltatási szintet támogat.

Bizonyított CentricStor modellek:

CentricStor VTA modellek (Virtual Tape Appliance)


A CentricStor megoldáscsalád nagyvállalati kategóriájú platformja, a méretrugalmas CentricStor VTA a gyakran heterogén rendszerkörnyezetben működő, nagyméretű adatközpontok átfogó adatvédelmi szükségleteinek kielégítésére készült. Redundáns komponensei a megoldás egészére nézve magas szintű rendelkezésre állást garantálnak. A földrajzilag elszórt helyszíneken is hibatűrő konfigurációt nyújtó CentricStor VTA még katasztrófahelyzetben is gondoskodik az átfogó adatvédelemről. A régi CentricStor 100 és CentricStor 400 megoldásokat kiváltó CentricStor VTA jelenleg öt különböző modellváltozatban kapható (CentricStor VTA 1000/2000/3000/4000/5000).

CentricStor VTC (Virtual Tape Controller)

A CentricStor VTC kedvező árú platform a virtuális szalagtechnológia bevezetéséhez. A 16 vagy 32 virtuális szalagos meghajtót kínáló megoldással a kisvállalatok formátum- és technológia-semleges módon modernizálhatják adatvédelmi gyakorlatukat. Ha CentricStor VTC vezérlőket telepítenek fiókirodáikba, a CentricStor adminisztrátor központilag, ismerős felhasználói felületen és eszközökkel felügyelheti az összes rendszert.

Mivel minden CentricStor platform formátuma kompatibilis a többivel, a CentricStor Virtual Tape Controller katasztrófa-elhárítási forgatókönyveknél is jól használható másodlagos rendszerként adathelyreállításra, vagy a szalagcsere támogatására.

CentricStor SBU (Smart Backup Unit)
A CentricStor SBU komplett virtuális szalagos megoldáscsomag alapszintű nagygépes környezetet működtető ügyfelek részére. A Fujitsu Siemens Computers BS2000/OSD vagy az IBM OS/400, VM illetve VSE operációs rendszereihez igazított változatokban kapható. A CentricStor így a régi rendszereknél is biztosítja a korszerű szalagos technológia igénybevételének lehetőségét. A komplett megoldás CentricStor VTC-t, LTO-meghajtókkal felszerelt szalagkönyvtárat, szoftverkomponenseket és vezérlőprocesszort tartalmaz.

A CentricStor

A Fujitsu Siemens Computers virtuális szalagos megoldásainak kereskedelmi neveként használatos CentricStor márka több platformot fog át (CentricStor VTA modellek, CentricStor VTC, CentricStor SBU megoldáscsomagok). A CentricStor virtuális szalagos technológia hatékony és egyszerű módszert kínál „disk-to-disk-to-tape” típusú (D2D2T) biztonsági mentés megvalósítására. Egységesen integrálja a lemezes technológiát a szalagos adatfeldolgozási folyamatba, megszüntetve ezzel a biztonsági mentés és az adathelyreállítás szűk keresztmetszeteit. A lemezes adattárolás sebességét a szalagos technológia előnyeivel ötvöző CentricStor megfelel a napjaink biztonsági mentési környezeteire jellemző hosszú távú adatvédelmi és kapacitásigényeknek. A szabályalapú automatizációt támogató integrált ILM (Information Lifecycle Management) funkciók egyszerűsítik a szalagos feldolgozás adminisztrációját és javítják a szolgáltatásminőséget. Az önálló virtuális szalagos megoldás a bevált biztonsági mentési forgatókönyvek megváltoztatása nélkül beilleszthető a környezetbe, és anélkül vezeti be a szervezetnél a legújabb szalagos technológiát, hogy bármilyen módon megváltoztatná a host-alkalmazások működését. A CentricStor támogatja a piacvezető rendszerplatformok elterjedt biztonsági másolatkészítő alkalmazásait és a gyakoribb szalagautomatizációs környezeteket. Európa-szerte számos elégedett ügyfél használja a CentricStort a konszolidált nearline környezetben megvalósított adattároláshoz. A nagy teljesítményű CentricStor Virtual Tape Appliance megoldást az Egyesült Államokban, Japánban és Délkelet-Ázsiában is számos nagyvállalat alkalmazza sikeresen.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38