A Magyar Telekom megvásárolja 5,1 milliárdért a Dataplexet

forrás Prim Online, 2005. december 13. 09:23
A Magyar Telekom 2005. december 12-én szerződést írt alá a Dataplex Kft. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról 5,1 milliárd forint értékben. A Dataplex a magyar informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedik. Az akvizíciónak köszönhetően a Magyar Telekom Csoport jelentős piaci növekedést és szolgáltatásportfólió-bővítést érhet el a vezetékes szegmensben.
A vállalati kommunikációs szolgáltatások piacán folyamatosan bővül az az üzleti ügyfélkör, amely magas biztonságú, szünetmentes adattárolást, adatmentést, illetve egyéb értéknövelt szolgáltatásokat igényel. Egyre több vállalat dönt úgy, hogy az alaptevékenységéhez nem tartozó informatikai infrastruktúra működtetéséhez professzionális szolgáltatót vesz igénybe.

A Dataplex a hazai informatikai szolgáltatási piac egyik szereplője, megbízható üzletmenettel, korszerű infrastruktúrával, valamint tapasztalt szakembergárdával rendelkezik. A vállalat bevétele 2005-ben várhatóan eléri az 1,3 milliárd forintot; budapesti adatközpontja a legfejlettebb technológiai színvonalat képviseli. A Dataplex organikus növekedési lehetőséget biztosít a Magyar Telekom Csoport részére az informatikai szolgáltatások piacán, ahol saját kapacitásaink már nem elégítik ki kiemelt üzleti ügyfeleink igényeit.

Hasonló piaci szegmensben működik a T-Online Adatpark, amely elsősorban web- és szerverhostinggal foglalkozik, így a Dataplex megvásárlása illeszkedik a Magyar Telekom Csoport stratégiájához és erősíti jelenlegi tevékenységét.

A 2004-ben közzétett középtávú stratégiai célokkal összhangban, a Magyar Telekom többlet értéket teremt a Dataplex megvásárlásával a szolgáltatásportfólió bővítése révén. A cég üzleti szolgáltatáskínálata hálózati megoldásokkal és értéknövelt termékekkel gazdagodik, mint például magas biztonsági fokozatú tárolás és szerverkapacitás nyújtása (hosting), miközben műszaki és egyéb operatív területeken is biztosítják a Csoport belső szinergiák kihasználását.

A Dataplex megvásárlására fordított 5,1 milliárd forintot a Magyar Telekom a rendelkezésére álló hitelkereteken keresztül fedezi. A Magyar Telekom továbbá átvállalja a Dataplex 230 millió forint jelenértékű eszközlízing kötelezettségét is. A tranzakció lezárásához, amelyre a tervek szerint 2006 első negyedévében kerül sor, a szabályozó hatóság (Gazdasági Versenyhivatal) jóváhagyása szükséges.

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Mit várnak a cégvezetők a mesterséges intelligenciától?

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 13:29

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14