Synergon: A VÁTI Kht. informatikai alapinfrastruktúrája MS platformon

forrás Prim Online, 2006. január 4. 18:12
A Synergon Informatika Rt. Microsoft platformra helyezi át a VÁTI Kht. országos informatikai rendszerét. A beruházás teljes értéke 105 millió forint.
A VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság eddigi vegyes informatikai alapinfrastruktúráját egységes Microsoft platformra helyezi át. Ehhez a KSZF központosított közbeszerzési eljárás egyik nyertesét, a Synergon Informatika Rt-t választotta, amely - a hazai piacon egyedülálló módon - egyszerre három fontos szakmai területen is a Microsoft magyarországi GoToMarket partnere. Ezt a minősítést a cég az adott területeken huzamosabb ideje végzett, kimagasló minőségű tevékenységével vívta ki.

A közhasznú társaságként működő VÁTI Kht. feladatköre átfogja a területfejlesztéssel és -rendezéssel, az épített környezet védelmével és alakításával összefüggő kutatási-, tervezési és tanácsadói tevékenységek teljes körét. A társaság felelős a területfejlesztési Phare programok végrehajtásáért, közreműködő szervezetként részt vesz a Regionális Fejlesztés Operatív Program és az INTERREG Közösségi Kezdeményezés programok megvalósításában. A VÁTI Kht. tizenkét regionális képviselettel rendelkezik országszerte, amelyek eddig vegyes (Linux, Novell) informatikai platformon működtek.

A meglévő hardver infrastruktúra gazdaságos kihasználása érdekében új terminál szerver farm szolgálja majd ki a tizenhárom telephelyen - budapesti központ és tizenkét város - működő háromszázötven munkaállomást. Az új Exchange szerver a levelezésen kívül a csoportmunka támogatására szolgál. Az átállást követően a SharePoint Portal szerver biztosítja a vállalti intranet, valamint a tudásmenedzsment alapját. Az informatikai egységesítés során a Synergon szakemberei a fentieken kívül rendszer-menedzsment szervert, valamint nyomtató- és fájlszervereket is telepítenek a VÁTI-nál.

Az új rendszer bevezetését követően a Synergon saját e-learning keretrendszerét felhasználva biztosítja a VÁTI Kht. munkatársainak felkészítését az egységes platformon működő alkalmazások használatára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50