Nyolc Windows Vista verzió várható

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 20. 18:12
A Microsoft a hétvégén lerántotta a leplet az érkező Vista-verziókról, és a cégnek az azóta már elérhetetlen weboldalán (http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/help/c0680472-bb5f-4a9c-9480-b16ab3eeb8f51033.mspx) az volt olvasható, hogy a következő operációs rendszerük nyolc változatban lát majd napvilágot:
-Windows Starter 2007
-Windows Vista Home Basic
-Windows Vista Home Premium
-Windows Vista Business
-Windows Vista Enterprise
-Windows Vista Ultimate
-Windows Vista Home Basic N
-Windows Vista Business N

A listából kitűnik, hogy a redmondi vállalat megváltoztatta a termékek neveit, és a korábban tervezett Vista Small Business Edition is a feledés homályába merült.

A Windows Vista Starter Edition immár új néven, Windows Starter 2007 kerül majd forgalomba, amely a jelenlegi Starter Edition utódjának számít. Ezen csonkított verziót a fejlődő országok lakosainak szánja a Microsoft, amelyből többek között hiányozni fog a Vista-ra jellemző Aero-felület, és csakis 32 bites változatban lesz majd kapható.

A Windows Vista Home Basic-el, az otthoni felhasználóréteget célozná meg a szoftveróriás, és szintén ezen csoportnak szánják a Windows Vista Home Premium-ot, amelyet már felruháznak a Media-Center Edition multimédiás tulajdonságaival is.

A jelenleg XP Professional néven ismert operációs rendszer utódja a bővített hálózati funkciókat tartalmazó Windows Vista Business lesz, amely termékét a redmondi konszern a kis és középvállalkozásoknak szánja. A nagyvállalatokat megcélzó Windows Vista Enterprise rendelkezni fog az előző verzió hálózati funkcióin kívül többnyelvű kezelőfelülettel, tartalmaz majd Virtual Pc-t és továbbfejlesztett titkosítási technológiákkal ellátva kerül majd forgalomba. A Windows Vista Ultimate verziót úgy a csúcs-számítógépekkel rendelkező magánfelhasználók, mint a vállalatok is megvásárolhatják majd, mert abban minden benne lesz, amit a Vista nyújthat.

A Windows Vista Home Basic N illetve Windows Vista Business N rendszerek Media Player nélkül érkeznek majd, amelyekkel a Microsoft az EU követeléseinek akar eleget tenni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50