Interoute - idén 490 millió forint bevétel

MTI Sajtóadatbank, 2006. április 20. 08:49
A távközlési piacon érdekelt Interoute Magyarország Kft. az idén 490 millió forint bevételt kíván elérni, szemben a tavalyi 135 millió forinttal - közölte Szalay Huba, a cég vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Az Interoute Communication Ltd. leányvállalata a bevétel-növekedését részben úgy akarja elérni, hogy az idén több, például adatátviteli szolgáltatását közvetlenül is elérhetővé tesz a magyar vállalatok számára.

Vladimír Hendrych, az Interoute közép- és kelet-európai régióvezetője kifejtette: a londoni székhelyű társaság, illetve leányvállalata eddig Magyarországon csak a távközlési cégek nemzetközi szolgáltatójaként működött, s jelenleg a legnagyobb telekommunikációs vállalatok az ügyfelei.

A régióvezető elmondta: az Interoute Európa legkiterjedtebb és legnagyobb kapacitású távközlési, 35 ezer kilométer hosszú optikai hálózatának tulajdonosa. A társaság Európában és Észak-Amerikában összesen 20 országban nyújt például távközlési, bérelt vonali, valamint nagysebességű internetes és adatátviteli szolgáltatásokat, s 65 városban több mint 200 hálózati hozzáférési pontot kapcsol össze.

A 750 főt alkalmazó, 26 regionális, köztük tavaly óta magyar irodát is fenntartó Interoute az elmúlt három évben mintegy 2,5 milliárd eurót költött a szinte teljes Európát lefedő telekommunikációs hálózatának kiépítésére.

A társaság nem lakossági végfelhasználói, hanem nagykereskedelmi szolgáltatásokat nyújt például az UPC-nek, a Vodafone-nak, a Siemensnek, az United Networsknek, valamint a British Telecomnak. Vállalati ügyfelei közé tartozik például a Ford, a BWM, a Google, a Warner Music, a Nintendo, valamint Virgin.

A vállalatnak összesen 14 ezer előfizetője van, szerverparkja ázsiai megrendelőket is kiszolgál, köztük állami szervezeteket, egyetemeket és kutatóintézeteket.

Az Interoute az elmúlt évben 86 millió euró bevételt ért el, míg az idei terv 175 millió euró.

A vállalat Magyarországon áttételesen 1999 óta van jelen, s tavaly júniusban alapította az Interoute Magyarország Kft-ét. Jelenleg Pozsony és Bécs felől éri el a nemzetközi hálózat Budapestet, míg Szegedet a dél-keleti irányból. Ez a hálózat terjed tovább Románia felé.

A Magyarországon használt hálózatot részben az Interoute építette, míg másik részét lízingelik a négy legnagyobb magyar távközlési cégtől 15 évre. Így a hálózatokat résztulajdonként tarthatja az Interoute könyveiben.

A vállalat egyre inkább Kelet-Európába helyezi át tevékenységét, s ezért Londonból átköltözik Prágába. Ebben a városban található a fő vállalati hálózati műveleti és az operációs központ is.

Az Interoute a Sandoz Family Foundation többségi, illetve a Dubai Holding kisebbségi tulajdonában van.

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Az MI bevezetése csak az út kezdete, a helyes alkalmazása sok vállalkozás számára már most is létkérdés a versenyképességhez

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 14:01

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36