Avaya: one-X típusú IP telefonok

Kovács Attila, 2006. július 25. 14:24
Kétnapos budapesti roadsow-jának részeként sajtótájékoztatót tartott ma az Avaya. Ezen az Avaya és a Nokia legújabb, IP-telefóniát és mobilitást biztosító megoldásait, a két cég ez irányú együttműködését, valamint az Avaya legkorszerűbb rendszereit mutatták be.
Az esemény során ki lehetett próbálni a legújabb, irodai mobilitást támogató készülékeket, a résztvevők betekintést nyerhettek a két cég együttműködésének jövőjébe. A partnerség egyik eredménye a GSM és WiFi szabványok kombinálásával működő one-X Mobile nevű megoldás, ahol az Avaya céges IP alapú irodai telefonhálózatban a Nokia E60 mint belső céges vezeték nélküli LAN készülék szerepelhet. A tájékoztatón újdonságként mutatták az Avaya új one-X Deskphone Edition IP telefoncsaládját. Ennek a one-X (one-Experience, „egy Élmény”) az alapja, aminek a segítségével a felhasználó minden Avaya terméken ugyanazzal a felülettel találkozik mint a one-X Mobile Edition, one-X Quick Edition, one-X Desktop Edition esetében.

Az első két modell már elérhető: a 9620 és a 9630. Felhasználók készítették – felhasználók számára – figyelembe véve a vállalati telefonálási szokásokról készült elemzéseket. A 9620 a „mindennapi” modell, azok számára lett tervezve, akik sok kommunikációs eszközt használnak, és akiknek az irodai telefon csak egy újabb eszköz az asztalukon. A 9630 az „Alapvető” modell, pedig azok számára lett tervezve, akik állandó telefonkapcsolatban vannak, gyakran több hívást kell kezelniük, akik számára a mobilitás és a gazdag ám mégis egyszerűen kezelhető funkciók alapvető fontosságúak. További modellek hamarosan megjelennek, hogy más felmerülő igényeket is kielégítsenek.

Az Avaya one-X Desktop Edition telefoncsalád a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Intelligens felhasználói interfész:


Az Avaya one-X Deskphone Edition család intuitív felhasználói felületet biztosít, ami által egyszerűbb az Avaya Communication Manager funkcióinak az elérése. Kontextus vezérelt menük és a kijelzőn megjelenő súgók segítik a felhasználót a következő lépés megtételében. Közvetlenül elérhetők a felhasználó címjegyzékei, híváslistája és a mobilitást biztosító funkciók, növelve ezzel a hatékonyságot és csökkentve a felhasználói hibák és mellétárcsázások mértékét. Az egyszerű kezelhetőség miatt a felhasználók magabiztosan indíthatnak konferenciahívásokat, irányíthatják át hívásaikat vagy tehetik át az asztali telefonon futó hívást mobil készülékre anélkül, hogy a beszélgetés megszakadna.

Hangminőség:


Egyedien magas hanghűség, szélessávú audio spektrum a hangszóróban, a kézibeszélőben és a headsetben egyaránt. Az Avaya termékek minőségi hangátvitelt és professzionális háttérzaj kiszűrést végeznek. A szélessávú kodek támogatás és a továbbfejlesztett hangminőség nagymértékben fokozza a hallhatóságot és az érthetőséget, ezáltal az üzleti folyamatok is felgyorsulhatnak a sok vesződés és stressz elkerülésével.

Beruházásvédelem és modularitás:


Az Avaya one-X Deskphone Edition modelljei megtervezésekor gondoltunk a bővíthetőségre és a továbbfejlesztésre. A beruházás védelem és a bekerülési költségek csökkentése érdekében modulokkal bővíthetők a telefonok. Gigabit Ethernet és Bluetooth adapterekkel egészíthetők ki azok a telefonok, amelyekben erre szükség van, így nem szükséges, hogy mindegyik készülékbe beépítve legyen (ami jelentős költségekkel járna). A felhasználók akár az előlap színét is testre szabhatják saját ízlésük vagy a vállalat igényei szerint.

Szabványok, biztonság:


A one-X Deskphone támogatja az idevonatkozó szabványokat a fájlátvitel, backup, biztonság és webes tartalommegjelenítés területén. Firmware letöltések és file biztonsági mentés/visszaállítás műveletek a biztonságos HTTPS protokoll felett történnek. Az eszköz authentikáció a 802.1x protokoll-on (EAPOL) keresztül valósul meg, tehát mind a telefon, mind a mögötte lévő PC hitelesítése még a LAN-hoz való hozzáférés előtt megtörténik. A WML böngésző natív WML tartalmat vagy - egy alkalmazás szintű gateway segítségével - újraformázott HTML tartalmat is meg tud jeleníteni. SIP firmware a 96xx telefonokon 2007-ben lesz elérhető, az LLDP-MED támogatással együtt.

Design és robosztus alkalmazástámogatás:


Az Avaya különbséget tesz az IP telefónia és a sima VoIP között, segíti a tartalomfejlesztők szerves integrálását, akik az IP telefonok alkalmazásait készítik. A Deskphone háttér világítású kijelzője jól látható bármely szögből, a nagy felbontás pedig élvezhetővé teszi az Avaya Developer Connection partnerei által készített alkalmazásokat. A beépített WML böngésző segítségével költségcsökkentő vagy kimondottan profitot termelő alkalmazásokat is lehet futtatni a telefonon.
Kulcsszavak: Avaya iptelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59