Avaya: One-X Portal és vállalati üzleti folyamatokat segítő CEBC

Kovács Attila, 2007. május 9. 17:37
Az Avaya mai sajtótájékoztatóján két bejelentés hangzott el. Az egyik az Avaya One-X Portal, a másik az Avaya Intelligent Communications megoldás.
A One-X Portal olyan webes kezelőfelület, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az Avaya telefonos, üzenetkezelési, mobilitási és konferenciahívás alkalmazásaihoz való egyszerű és biztonságos hozzáférést. Lényeges tulajdonsága, hogy növeli a termelékenységet, javítja a felhasználók kontrollját és biztosítja az üzleti folytonosságot a kommunikációs alkalmazások egy felhasználói felületre való integrálása révén, melyek bármely PC-ről vagy Mac számítógépről elérhetőek. Egyetlen grafikus felületre, személyre szabottan ötvözi a telefonálást, konferencia-szervezést, a mobilhívásokra való kiterjesztést, hangüzeneteket. A One-X Portanak köszönhetően elvégezhető tevékenységek: "Click-to-call” módon a hívásnaplókból vagy céges címtárból a nevekre vagy számokra kattintva indítható hívások; grafikus felületen felépíthető és menedzselhető konferenciahívás; konferenciahíváshoz újabb résztvevő hozzáadása a névre való kattintással; beérkezett hangpostaüzenetek rendezése, ellenőrzése és lejátszása tetszőleges sorrendben; hangüzenetek rögzítése.

Az Avaya One-X Portal használatához a közepes és nagyvállalatoknál a meglévő Avaya eszközök mellett a One-X szerver, valamint különböző integráló elemek szükségesek. A portál növeli a felhasználók saját kommunikációjuk feletti ellenőrzését, mivel valós időben lehetővé válik az események monitorozása. A felhasználók preferenciákat is beállíthatnak, például a „Find me/Follow me/Hide me” segítségével dinamikusan, a hívótól, időszaktól és a felhasználó elérhetőségtől függően irányítódik a hívás a meghatározott telefonszámra. A mobilitást támogató lehetőségek egyszerűen engedélyezhetők, konfigurálhatók és letilthatók. Ilyen például az Extension-to-Cellular, mely úgy irányítja a beérkező hívást a mellékre, hogy az egy időben csörögjön a mobiltelefonon is, a hívás fogadása után pedig a fennálló hívás tetszőleges számban átkapcsolható a mellék és a mobil készülék között.

Az Avaya One-X Portal támogatja az üzleti folytonosságot, mivel a felhasználók szabványos HTTP kapcsolaton keresztül saját vagy nyilvános számítógépről is hozzáférhetnek a kommunikációs rendszerükhöz, akár otthonról is. A One-X Portal olyan lehetőségeket is kínál, amelyek segítségével megoldható a hangnak az alkalmazáson keresztül történő átirányítása számítógépre, irodai telefonra, mobilra, otthoni vagy más távoli készülékre. A gyors és egyszerű, központosított, szerver-alapú webes megvalósítás, adminisztráció és kezelhetőség miatt nincs szükség a felhasználók számítógépén a kommunikációs alkalmazások telepítésére. Nem szükséges a kezelőfelületet minden egyes vállalati PC-re feltelepíteni. Továbbá: a One-X Portal VPN és autentikációs rendszert is használ, ezért a kommunikáció biztonságos, attól függetlenül, hogy a felhasználó vállalati vagy nyilvános számítógépet használ. Az Avaya tervei szerint a One-X Portal globálisan ezév második negyedévétől érhető el. Egy licenc ára várhatóan 100 dollár lesz. 

Az Avaya Intelligent Communication új megoldás, beépülve minden típusú nagyvállalati üzleti folyamatba, létrehozza az új Communication Enabled Business Processes (CEBP) megoldást, amely segít a vállalkozásoknak a gyorsabb, intelligensebb és hatékonyabb üzleti folyamatok kialakításában. A CEBP segítséget nyújt az üzleti működéshez szükséges kommunikáció automatizálásához és kezeléséhez. A CEBP megoldás olyan új szoftvereket és szolgáltatásokat foglal magába, melyek növelik a vállalatok működési hatékonyságát, a dolgozók termelékenységét és az ügyfélelégedettséget.

A megoldás az új Avaya Communications Process Manager szoftvert használja, illetve az Avaya Global Services által a CEBP megoldásokhoz nyújtott új tanácsadási, integrációs és távoli monitoring támogatását veszi igénybe. A szoftver által lehetővé válik az üzleti folyamatokon belül való kommunikáció, valamint segítséget nyújt a folyamat sikeres megvalósításához. Ez a kritikus események megjósolásával és érzékelésével, a megfelelő személyek automatikus bevonásával, és a résztvevők közötti többcsatornás kommunikáció koordinációjával érhető el. Ezáltal felgyorsítható a válaszadási idő, egyszerűsíthetők a működéshez fontos folyamatok, illetve megszabadíthatók a dolgozók a kommunikációs részletek kezelésétől, így nagyobb mértékben koncentrálhatnak a döntéshozásra. 

Kővári István, az Avaya tanácsadója azt is elmondta, hogy a CEBP megoldásokkal lehetővé válik olyan üzleti folyamatok továbbfejlesztése, mint a beszállítói lánc kezelése, a tranzakciók végrehajtása vagy a minőségellenőrzés. Például egy gyártó cég a megoldás használatával a termékminőségi problémákat még időben azonosíthatja – mielőtt az hatással lenne a felhasználókra. Amint a megoldás felfedezi a problémát, bármilyen kommunikációs csatornán (vezetékes vagy mobiltelefonon, e-mailben vagy azonnali üzenetküldőn keresztül) automatikusan értesíti a megfelelő embereket (azaz a minőségbiztosítási specialistákat, mérnököket vagy ellenőröket). Az értesítetteket egy konferenciahívással köti össze. Minden résztvevő szükséges tevékenysége követhető egészen addig, amíg a minőségi probléma meg nem oldódik.

További információ: a CEBP egyidőben egy vállalati üzleti folyamatkezelési filozófia, valamint egy szoftverből, hardverből és folyamatos konzultációból álló "termék". A vállalati üzleti folyamatok intelligenciája fokozására szolgáló megoldás elemei a következők: IP telefónia, kontakt centerek, egységesített kommunikáció, CEBP teljes életciklusú szolgáltatás. Kővári szerint a megoldást a vállalatoknál meglévő rendszerekhez is lehet integrálni.

Kérdésre válaszolva, az Avaya szakembere elmondta, pillanatnyilag még egyetlen CEBP projekt sincs Magyarországon. Az ilyen projektek kommunikációs részét maga az Avaya Magyarország, a nagyobb alkalmazási rendszerekhez (pl. SAP, Oracle stb.) való integrálást pedig az Avaya hazai partnerei fogják elvégezni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50