Távozik az indiai informatikai guru

MTI Sajtóadatbank, 2006. augusztus 22. 10:19
Feleségétől kölcsönzött 250 dollárral alapította meg 25 éve az Infosys indiai informatikai vállalatot Narajana Murthy, aki vasárnap, hatvanadik születésnapján nyugalomba vonult a jelenleg a tőzsdén 20 milliárd dollár (4338 milliárd forint) értéket képviselő cége éléről.
Az indiai sikertörténet-jelkép nemrég jelentette be elhatározását, hozzáfűzve, hogy továbbra is segíteni kívánja tanácsaival a vállalatot és dolgozni fog hazai és külföldi egyetemek számára.

Az Infosys ma a második legjelentősebb szoftverexportáló indiai cég. Alapítója a nyolcvanas évek végén az országban tapasztalható "pokoli bürokrácia" miatt már majdnem eladta a céget, de az 1991-es gazdasági reform lehetővé tette a vállalat gyors fejlődését, az Infosys az indiai "informatikai csoda" jelképévé vált.

A cég székhelye Bangalorban, az ország technológiai központjában van, évi forgalma 2,1 milliárd amerikai dollárnak felel meg, tizenkét országban 58 ezer alkalmazottja van.

A nyugdíjba vonuló alapítótól Nandan M. Nilekani veszi át az informatikai stafétabotot.
Kulcsszavak: Infosys

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50