E-Group: minősített elektronikus dokumentumkezelő rendszer

Kovács Attila, 2007. május 17. 12:48
Az E-Group ma arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy nagyvállalati dokumentumkezelő rendszere, az eDOX megszerezte azt a tanúsítványt, amely feltétele annak, hogy közfeladatot ellátó szervezeteknél is bevezetésre kerülhessen. Januártól a közfeladatot ellátó szervezetek csak tanúsított elektronikus iratkezelő rendszert vezethetnek be, amennyiben papír alapú dokumentumkezelésről váltanak elektronikusra, vagy jelenlegi rendszerük cseréje mellett döntenek, 2009-től pedig minden költségvetési intézmény köteles lesz elektronikus aláírás kezelésére is alkalmas rendszer használatára.
Az E-Group által kifejlesztett eDOX elektronikus dokumentum- és ügyiratkezelő rendszer különféle változatai mind a kormányzati, mind a vállalati szektor igényeit kielégítik. A közfeladatokat ellátó szervezeteknek szánt, úgynevezett kormányzati termékcsomag legbővebb változata tartalmaz egy, a piacon egyedi, beépített DIS ügyfélkapu integrációs megoldást is, amelynek segítségével az eDOX rendszert használó intézmény egyfelől interneten keresztül benyújtott beadványt fogadhat, és automatikusan érkeztethet belső ügyintézés céljára. Másrészt az ügyfeleinek belépéséhez és a felhasználói azonosításhoz közvetlenül kihasználhatja a www.magyarorszag.hu portál magánszemélyekre és meghatalmazáson keresztül cégekre is vonatkozó adatbázisát. Ugyanez a változat tartalmazza az eDOX másik kiemelkedő funkciócsoportját, a saját fejlesztésű SDX elektronikus aláíró és ellenőrző modult, amely lehetővé teszi a digitális aláírási jogosultságok és hatáskörök szabályozását és a hatályos jogszabványok szerinti megvalósulását. Az eDOX.GOV.portal2007 kapta meg most a minősítést.

Az auditált eDOX alapja és kerete a Microsoft Office SharePoint Server 2007, illetve a Microsoft Office System 2007. Az E-Group a Microsoft Office System 2007 Launch konferencia alkalmával bemutatta eDOX Irat- és Dokumentumkezelő rendszerének 2007-es verzióját. Az eDOX bármilyen operációs rendszert használó munkaállomáson működőképes, de Microsoft XP-re és Microsoft Internet Explorer böngészőre optimalizálták. Ezen túlmenően maximálisan ki tudja használni az Office alkalmazások közismert előnyeit – így támogatva a felhasználó-barát ergonómiát.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50