Emelkednek az Apple-részvények az új iPodok hírére

Kiss Ádám Zoltán, 2007. augusztus 31. 10:10

A szeptember 5-re jósolt új iPod bemutató hírére izgalomba jött a piac, mely olyan magasra értékeli az Apple aranytojást tojó tyúkját, hogy a vállalat részvényei azonnal 4,5 százalékkal emelkedtek.

A piac rendkívüli várakozással tekint az új lejátszók megjelenése elé, ami nem is meglepő, hiszen ezek az apró eszközök biztosítják az Apple bevételeinek gerincét, jóval több nyereséget hoznak például, mint a vállalat eredeti kereskedelmi tevékenysége, Macintosh gépek forgalmazása. Az ügy érdekessége, hogy a meglepő bejelentésekkel előálló Apple ezúttal sem közölte, mit fog bemutatni. Mindössze annyit lehet tudni, hogy 5-én San Franciscoban jelentős eseményre készül a vállalat. Az elemzők, köztük a részvénypiacon is mérvadó Goldman Sachs azonban biztosra veszik egy új iPod sorozat bemutatkozását. Mge nem erősített hírek szerint ezúttal nem csupán megnövelt memóriákról lesz szól hanem egy teljesképernyős médialejátszó bemutatkozásáról is. Ezek ugyan csak meg nem erősített spekulációk, de az Apple esetében ez is elég a piaci reakcióhoz, a cég papírja csak idén 55 százalékot erősödtek, mivel sok kétkedő jóslata ellenére az iPod még mindig biztos piacvezető, annak ellenére, hogy az üzletekben se szeri se száma a médialejátszóknak, és több világcég, köztük a Walkmannel annak idején világsikert arató Sony is évről évre új „iPod-gyilkosokat” ad ki, egyelőre sikertelenül.

Kulcsszavak: Apple +céginfo iPod

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36