Integrált teljesítménymenedzsment - alkalmazás a Microsoft-tól

forrás Prim Online, 2007. december 7. 13:28

A Microsoft törekszik arra, hogy iparágában vezető üzleti intelligencia megoldásokat biztosítson. E kötelezettségvállalás részeként indította útjára a Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 alkalmazást, amely lehetővé teszi a társaságok számára, hogy monitorozás, elemzés és tervezés révén egyetlen integrált megoldás felhasználásával fokozzák teljesítményüket.

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) egy adott szervezet valamennyi szintjén több ember számára teszi lehetővé jobb döntések meghozatalát, célja pedig az, hogy minden egyes döntéshozót elérjen, és minden egyes döntéshez hozzáadott értéket nyújtson. Az Office PerformancePoint Server 2007 alkalmazással a Microsoft meglévő üzleti intelligencia megoldására alapoz, hogy lehetővé tegye a társaságok számára a stratégiai fejlesztés, illetve a kiigazítás valamint az elszámoltathatóság fejlesztését a teljes szervezetben.

„Először egy igen jól skálázható üzleti intelligencia platformot építettünk, majd pedig páratlanul könnyen használható üzleti intelligencia eszközöket hoztunk létre. Ma pedig még több értéket biztosítunk az ügyfelek számára az által, hogy egy integrált teljesítménymenedzsment-alkalmazást dobunk piacra” – jelentette ki Chris Caren, a Microsoft Office üzleti alkalmazásokért felelős igazgatója. „Vezető üzleti intelligencia-szolgáltatóként az a célunk, hogy a legteljesebb és legintegráltabb, páratlanul könnyen használható üzleti intelligencia termékvonalat biztosítsuk, és ez egyezik azzal, amit vásárlóink várnak tőlünk.”

Az Office PerformancePoint Server 2007 ugyanazt a módszert követi, mint a Microsoft üzleti intelligencia termékvonal többi része — az ismerős Microsoft Office interfész révén az Office PerformancePoint Server 2007 könnyen használható, így az intelligencia pontosan ott funkcionál, ahol az emberek dolgoznak és együttműködnek. Az Office PerformancePoint Server 2007 kialakítása úgy történt, hogy képes legyen kielégíteni egy nagyvállalat funkcióval és teljesítménnyel szemben támasztott követelményeit, versenyképes ára azonban lehetővé teszi, hogy mérettől függetlenül valamennyi vállalat szervezete minden részében széles körben használja az alkalmazást. A termék rendkívül rugalmas; lehetővé teszi az üzletemberek számára, hogy felépítsék és menedzseljék terveiket, munkafolyamataikat és szabályaikat úgy, hogy közben az IT központilag ellenőrzi a biztonságot és az információkat.

Jelentős előrelépés mind a vásárlók, mind pedig a piac számára

Amint azt a Közösségi Technológiai Program (CTP) várakozáson felüli sikere is tanúsítja, a vásárlók érdeklődésüket fejezték ki a Microsoft teljesítménymenedzsment alkalmazásának megvalósítása iránt. Több mint tízezer szervezet esetében a CTP program valóban jelentősebb volt, mint a legtöbb teljesítménymenedzsment alkalmazás-viszonteladótól származó telepített program. A CTP programban részt vevő vásárlók között számos olyan nagy, multinacionális szervezet volt, amelyek igen összetett követelményekkel rendelkeztek.

„A különböző rendszerekből származó üzleti adatokhoz ismerős interfészen keresztül időben történő könnyű hozzáférés kritikus fontosságú a hatékony döntéshozatal támogatásához” – mondta George J. Carlin, a Merck Research Laboratories üzleti integrációért felelős igazgatója. „Az Office PerformancePoint Server 2007 intuitíven és zökkenőmentesen működik, és képes arra, hogy kibányássza az adatokat a kulcsfontosságú üzleti döntésekhez szükséges válaszok kidolgozásához, lehetővé téve ez által számunkra azt, hogy saját üzleti területünkön versenyképesek maradjunk.”

Jobb üzleti lehetőségek a partnerek számára


A Microsoft teljes és integrált üzleti intelligencia termékvonala az SQL Server-t, valamint a Microsoft Office rendszert tartalmazza, és jobb lehetőséget biztosít a megoldás-szolgáltatók és a rendszerintegrátorok számára, hogy olyan átfogó üzleti intelligencia megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek megfelelnek egy-egy konkrét vásárló vagy iparág igényeinek. A Microsoft világszerte már több mint 1 000 partnert képzett ki az alkalmazás használatára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14