Nézzünk DVD minőségű TV műsort Adobe szoftverrel!

forrás Prim Online, 2008. április 9. 14:25

A hosszú bétatesztelési fázist követően megjelent az Adobe első asztali médialejátszó szoftvere, az Adobe Media Player. Ez az ingyenes, teljes mértékben személyre szabható, platformfüggetlen asztali alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók online vagy offline formában megtekinthessék kedvenc TV műsoraikat és egyéb videókat. A technológiáját már számos médiavállalat és tartalomszolgáltató használja, többek között a CBS, az MTV Networks, a Universal Music Group, a PBS, a CodéNet és a Scripps Networks.

A hagyományos televíziózás mellett a szórakoztatóipar ezen ágának online változata is egyre népszerűbb, a technológia azonban mindeddig nem volt kellően kiforrott ahhoz, hogy az online televíziózás széles körben elterjedjen. Az Adobe válasza erre a kihívásra a Media Player, ami éppúgy kiszolgálja a felhasználók igényeit, mint a tartalomszolgáltatókét.

Nézzük kedvenc TV műsorainkat az interneten!


A Media Player egy ingyenes lejátszó, ami bárhonnan elérhető és gyorsan telepíthető. A szoftver elindítása után azonnal hozzáférhetünk az ingyenes tartalmakhoz; bár az Adobe csak ma jelentette be a lejátszót, már most olyan népszerű műsorok között válogathatunk, mint a Star Trek, a Merlose Place, MacGyver, a Big Brother vagy a CSI: Miami helyszínelők. A lista rövidesen bővül az MTV, a Nickelodeon, a Comedy Central, a VH1 műsoraival és még sok-sok izgalmas tartalommal.

A videók között a szolgáltató (pl. MTV) vagy a kategória (pl. hírek) megadása után böngészhetünk. Összeállíthatjuk kedvenc videóink listáját, és feliratkozhatunk a különböző műsorok csatornáira, így új epizód megjelenése esetén azonnal hozzáférhetünk a tartalomhoz. És mindezt teljesen ingyen!

Védett, könnyen hozzáférhető, személyre szabható tartalmak

A Media Player nem csak a felhasználók, de a tartalomszolgáltatók és a médiavállalatok igényeit is maximálisan kielégíti. A videók publikálása online közvetítés formájában vagy letöltés útján történhet, miközben a szoftver a tartalmak védelméről is gondoskodik (védett sugárzás, DRM). A személyre szabható felület lehetővé teszi a brandépítést, sőt, dinamikus, célzott hirdetések beépítésére is van lehetőség. (A pár másodperces hirdetések a kiválasztott műsorok előtt jelennek meg, hasonlóan a klasszikus TV reklámokhoz.) A tartalomszolgáltató emellett folyamatosan figyelemmel kísérheti az adások statisztikáit.

Technikai adatok, kompatibilitás


A Flash Video (FLV) formátumú tartalmak kiváló, 480i, 720p vagy akár 1080p képi minőséget és kristálytiszta hangzást biztosítanak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy DVD minősében nézhetjük a videókat, anélkül, hogy letöltenénk őket. A Media Player az Adobe első hivatalos Adobe AIR alapú alkalmazása, ami a Flash/Flex technológiára épül. A szoftver PC-re és Macintosh-ra egyaránt elérhető.

Az Adobe a Media Player mellett egyúttal bejelentette az Adobe TV szolgáltatást, amely ingyenes videókat kínál az Adobe kreatív és webes szoftvereit használó grafikusoknak, fotósoknak, kiadványszerkesztőknek, arculattervezőknek, webdesignereknek és webfejlesztőknek. Az Adobe TV a Media Player egyik csatornájaként működik.

www.szoftver.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50