Kipróbálható az Adobe Flash Player 10 bétaverziója

forrás Prim Online, 2008. május 15. 18:15

Az Adobe Labs fejlesztői oldalon megjelent az Adobe Flash Player 10 médialejátszó kipróbálható bétaverziója. Az Astro kódnéven futó projekt olyan újdonságokkal jelentkezik, mint az egyedi szűrők és effektusok használata, a 3D-s effektusok és a 2D-s objektumok kezelése, a továbbfejlesztett animációs és a kibővített szövegmegjelenítési lehetőségek, valamint a videokártya hardvertámogatása. A Flash Player ezen új verziójával a webgrafikusok és a webfejlesztők minden eddiginél látványosabb, platformtól és operációs rendszertől független internetes alkalmazásokat, animációkat és videókat készíthetnek.

A Flash Player 10-es verziójának egyik legnagyobb újdonsága az egyedi szűrők és effektusok támogatása. Az Adobe erre a célra fejlesztette ki az Adobe Pixel Bender eszközt (szintén letölthető az Adobe Labs-ról), amely ugyanazt a technológiát használja, mint az Adobe After Effects CS3 Professional speciális effektus készítő és utómunkálati szoftver. A 3D-s effektusok és a 2D-s objektumok kezelése eddig sosem látott lehetőséget biztosít az internetes alkalmazások (RIA) készítőinek.

A médialejátszó másik fontos újítása a továbbfejlesztett szövegkezelési lehetőség, többek között az élsimítás, az elforgatás, a stílusok és a ligatúrák használata. A szöveget most már több irányból is lehet folyatni - például vertikálisan és jobbról balra -, így mostantól a távol-keleti és az arab nyelvek is támogatást élveznek.

Az új grafikai, animációs és tipográfiai lehetőségek ugyanakkor nem terhelik a központi processzort (CPU), mivel a Flash Player 10 immár a videokártyák memóriáját is képes kezelni. Videosugrázás esetén a Flash Player 10 kommunikál az Adobe Flash Media Server 3 streaming alkalmazással, és olyan tömörítést választ, ami a végfelhasználó számára a legideálisabb.

www.szoftver.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50