Idén nem csökkent árat a Nintendo

Milkovits Gábor, 2008. április 27. 21:08

A Nintendo elnöke a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a vállalat idén nem tervezi csökkenteni sem Wii konzoljának, sem pedig DS hordozható játékgépének az árát.

Iwata Satoru szerint ez többek között azért sem szerepel az idei tervek között, mert nincs rá szükség. Ez tulajdonképpen valóban érthető, hiszen jelenleg mind a Wii, mind pedig a DS globális piacvezetőnek számít a maga kategóriájában, ráadásul az újfajta játékstílust meghonosító konzolból tavaly év végén több fontos piacon is jóval meghaladta a kereslet a gyártási kapacitást. Ennek következményeként Amerikában például sokan Wii helyett egy kupont kaptak családjuktól vagy barátaiktól karácsonyra, amit a későbbiekben beválthattak a készülékre. Emellett azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mind a Wii, mind pedig a DS eleve olcsóbb versenytársainál, vagyis az árfegyverrel kezdettől élt a Nintendo. A konzol nagyjából 70 ezer, a dupla érintőképernyős kis játékgép pedig 35-40 ezer forintba kerül Magyarországon.

A fenti hírnek némileg ellentmondani látszik, hogy a Nintendo állítólag egy megújult DS hordozható játékgépet tervez bemutatni a július 15. és 17. között, Los Angeles-ben megrendezésre kerülő E3 videójáték-kiállításon. Hamamura Hirokazu, az Enterbrain nevű játékfejlesztő cég feje szerint az új DS nagy valószínűséggel alkalmas lesz zenehallgatásra és mozgóképek lejátszására, illetve külső hardvereszközök (merevlemez vagy optikai meghajtó?) is csatlakoztathatók lesznek hozzá. Márpedig ha az új DS szokás szerint a régivel megegyező áron kerül forgalomba, akkor a korábbi termék árának ezzel együtt elvileg csökkennie kell – az is meglehet persze, hogy az újabb DS csak jövőre lesz kapható.

Kulcsszavak: Nintendo konzol

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55