VMware-fórum Lewis Gee közép-európai alelnökkel

Kovács Attila, 2008. november 5. 16:38

VMware Virtualization Forum 2008: "Vurtually Everything is possible avagy a világ virtuális nézőpontból" mottóval rendezett november 5-én egész napos szakmai eseményt Budapesten az IDC. Az eseménynek mintegy 80 résztvevője hét plenáris előadást és két szekcióban összesen további 8 előadást hallgathatott meg.

A szakmai programban többek között meg lehetett tudni: miért használja világszerte több mit 100 ezer szervezet a VMware termékeit fontos üzleti céljai megvalósítására, és hogyan ér el több mint 100 ezer vállalat akár 50 százalékos költségmegtakarítást adatközpontjaiban, tesztlaborjaiban és IT-működése egyéb területein; hogyan választja el a VMware technológiája a szoftvert a hardvertől, és miként támogatja több operációs rendszer és alkalmazás párhuzamos futtatását egy számítógépen; betekintés a virtualizáció világába; hogyan lehet rugalmasabb és dinamikusabb IT-környezet megteremtését szolgáló virtualizációs stratégiát kidolgozni.

A fórumon megjelent és a fejlődés irányairól tartott előadást Lewis Gee, a VMware cég EMEA-régiós alelnöke. Öt érvet sorolt fel a virtualizációs szoftvertermékek bevezetése mellett: a szerverek konszolidálása és az infrastruktúra optimalizálása; a fizikai infrastruktúra költségeinek csökkenése; nagyobb működési rugalmasság és jobb reagáló készség; megnövelt alkalmazási rendelkezésre állás és jobb üzletmenet-folytonosság; az asztali gépeknél jobb felügyelet és nagyobb biztonság.

A rendezvényt kísérő sajtótájékoztatón bemutatkozott Marek Swierad, a VMware Kelet-Európáért felelő regionális vezetője, illetve Lewis Gee néhány fontos bejelentést tett. Az EMC többségi tulajdonában álló cég a világ egyik leggyorsabban növekvő a tőzsdére bevezetett szoftvercégek között. Nemrég megújult a kaliforniai cég teljes vezetése. Néhány szakmai megjegyzése: a szerverkonszolidáció erősödése az első számú hajtóerő a virtualizáció növekedésében; a közeljövőben mind több desktop környezetben megtalálható lesz a VMware, a következő időszakban a fókusz témája lesz a "virtualizáció a desktopon."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14