Májusi IDC-roadshow "Az intelligens infrastruktúráért"

Kovács Attila, 2010. május 9. 09:22

"IDC Storage, Virtualization and Datacenter Roadshow 2010 - Az intelligens infrastruktúráért" mottóval rendez május 18-án, Budapesten, a Hotel Novotel Centrumban térítésmentes egész napos konferenciát az IDC.

Az előadások a következő témákat érintik. 

1. A cloud storage hatása az IT infrastruktúrákra: ebben a prezentációban bemutatják, hogy a cloud storage immáron méltó storage infrastrukturális megoldássá válik és hatékony eszköznek bizonyul a vállalatok számára, hogy ellensúlyozni tudják a gazdasági válság negatív hatásait.
2. Konfekció adatközpontok – úri szabóval méretre igazítva: Az EMC – Cisco – VMware együttműködés eredményeként eddig ismeretlen megoldás jött létre, az előre integrált, előre tesztelt és validált adatközpont. A három gyártó legjobb technológiáit ötvöző platformok – a Vblock infrastruktúra csomagok - megváltoztatják a virtualizációról, a hálózatról, a tárolórendszerekről és a menedzsmentrendszerekről bennünk kialakult képet.
3. Virtualizációs trendek 2010-ben: A VMware, mint vezető virtualizációs platform gyártó, továbbra is jelentős fejlesztéseket vezet be a piacra. Mind a biztonság, mind pedig a felhő szolgáltatások terén, nem is beszélve a desktop vitrualizációról, jelentős többletszolgáltatásokat nyújt a piaci vállalatoknak.
4. Az adatközpont fizikai infrastruktúrájának működése új megközelítésben: Az előadás során egy olyan adatközponti infrastruktúrák számára fejlesztett menedzsment megoldást mutatnak be, amely magas szintű, kétirányú kommunikációs lehetőséget kínál akár épületfelügyeleti (BMS), akár hálózati vagy vállalati menedzsment rendszerek (NMS, EMS) felé, energiamenedzsment funkciókat biztosít, és lehetővé teszi az adatközpontban bekövetkező változások (változó IT eszközök) valós, mért adatokra támaszkodó modellen történő tervezését, nyomon követését és adminisztrálását.
5. Szerver virtualizáció, központi adattároló- és adatközpont-megvalósítás a Magyar Nemzeti Bankban.

További információ: www.idchungary.hu
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50