Tervezzünk vállalatot!

forrás Prim Online, 2008. november 19. 14:01

A Sybase elsőként kínál olyan tervezőeszközt, amellyel a vállalatok nem csupán IT rendszereiket, hanem a teljes vállalati infrastruktúrát megtervezhetik és dokumentálhatják. A PowerDesigner új kiadásával lehetővé válik a szervezet és működés teljes körű modellezése és elemzése, a magasabb szintű folyamatok ábrázolása és az ezekből kinyerhető meta adatok összegyűjtése, egységes rendszerbe foglalása.

Az új kiadás lehetővé teszi a vállalati vezetőknek, üzleti elemzőknek és IT szakembereknek, hogy modellezzék az intézményi hierarchiát, a telephelyek, egységek közt zajló folyamatokat, erőforrásokat, a különféle IT és más, nem-IT alapú rendszerek együttműködésének leírását, és ezeken keresztül a bekövetkező változások hatékony kezelését, nyomkövetését, és nagyobb átláthatóságot. A PowerDesigner új kiadásába bekerült Enterprise Architecture modell számos diagramot tartalmaz a magasabb szintű üzleti folyamatok, struktúrák és rendszerek leírására, a Link & Sync technológia pedig biztosítja az ezek mentén összegyűjtött meta adatok egységes rendszerbe foglalását.

A PowerDesigner 15 nyújtotta fontosabb újdonságok:

  • Link & Sync technológia: a PowerDesigner 15 automatikusan és intuitív módon felismeri a különféle tervezési rétegek, nézőpontok közötti metszéspontokat, lehetővé teszi a felhasználók számára a változások nyomán keletkező hatások felderítését és hatékony kezelését.
  • Enterprise Architecture modell: a nagyvállalatok megtervezhetik saját infrastruktúrájukat, és összeszedhetik a hagyományos vállalati elemzésekhez szükséges információkat.
  • Hatáselemzés grafikusan: a rendszerekben bekövetkező hatások immár vizuálisan is ábrázolhatóak az Impact Analysis diagramon. Az új diagram a költségek és erőforrás-kiosztásnál segíthet a megértésben és nyomkövetésben.
  • Enterprise Architecture Editor: a PowerDesigner 15-ös változatába bekerült egy speciális felület, amelyen összeállíthatóak saját vállalattervezési keretrendszerek, módszertanok.
  • Repository Web Viewer: a vállalatok egy webes felületen keresztül megoszthatják a Repositoryban tárolt modelleket bárkivel.
  • Visio importálás: lehetőséget ad a Visioban létrehozott diagramok és meta adatok importálására


A PowerDesigner kipróbálható verziója az alábbi linkre kattintva letölthető.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36