Vállalati kategóriájú webes és e-mailes biztonsági megoldás kkv-k részére

forrás Prim Online, 2009. február 15. 11:00

A Netgear új Security Threat Management (STM) termékvonala bevezetésével olyan szintű biztonságot és teljesítményt kínál kkv-k részére, melyet általában csak nagyvállalatok engedhetnek meg maguknak. A webes és e-mailes fenyegetéskezelő alkalmazások STM sorozata ProSecure márkanevén kerül bevezetésre.

A Netgear ProSecure STM sorozat három platformot kínál, melyek mindegyike más-más teljesítményt nyújt, és akár 600 egyidejű felhasználót alkalmazó vállalkozásoknak is megfelel. Az STM150, az STM300 és az STM600 egyazon biztonsági funkcionalitást tartalmazza, a sávszélesség azonban egyre nő, így különféle méretű kkv-kat tud támogatni.

A vállalati kategóriájú technológiák abban különböznek az olcsóbb, alternatív megoldásoktól, hogy egy-egy adott fenyegetéstípus ellen teljes mértékben védenek, nem pedig csak annak egy kicsiny részhalmazát fedik le. Ezek a technológiák azonban gyakran processzorigényesek, és eredményes futásukhoz drága hardver szükséges. Ezt a problémát oldja meg a Netgear STM alkalmazáscsaládja, webre optimalizált Stream Scanning architektúrájának köszönhetően.

Az STM mindössze néhány perc alatt üzembe helyezhető, a hálózati tűzfal mögött bárhol. Automatikusan, zavaró hatás nélkül működik. A hagyományos, proxy-alapú biztonsági megoldásokkal ellentétben nem szükséges átkonfigurálni a levelező kiszolgálókat és a webproxykat. Az adminisztrációt webalapú felületen lehet elvégezni. A kkv-k nagy felbontású rendszabályokat és riasztásokat állíthatnak be, ellenőrizhetik az összegző statisztikákat és a grafikus jelentéseket, lefúrhatnak az IP-cím szintű adatokig, és a naplóadatokat szokásos hálózatkezelő eszközeikkel – például SNMP-vel – integrálhatják.

Az STM sorozat egy teljesen új, egyszerűsített licencelési modellt is bevezet. Nem kell sem bonyolult licencopciókkal, sem bosszantó, munkaállomásonkénti vagy felhasználónkénti licencekkel megbirkózni. Csak három licencet kell kezelni: web, e-mail, valamint karbantartás és támogatás, anélkül, hogy a felhasználók száma korlátozva lenne. A licenc nem állapítja meg a felhasználók maximális számát, azonban az egyidejű felhasználók számát a gyakorlatban a hardver teljesítménye korlátozza.

Kulcsszavak: NetGear kkv security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14