Egy másféle fejvadászat: Foglyul ejtették elnöküket egy francia Sony-gyár munkásai

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 13. 18:19

Francia sajtójelentések szerint eddig példátlan esetre került sor egy helyi gyárban, a Sony France elnökét, Serge Foucher-t erővel tartották vissza az elbocsátásokról folyó tárgyalásokon.

Az Agence France-Presse hírügynökség jelentése szerint elszabadultak az indulatok Franciaországban. Az erős szakszervezetekkel rendelkező és nagy állami apparátussal működő országban a gazdasági válság már jó ideje erősen érezteti hatását, nemrég derült fény arra, hogy a szupermarketek lejárt szavatosságú élelmiszereit a lakosság a feketepiacon vásárolja fel. Ebben a közhangulatban határozta el a Sony egy videokazetták gyártásával foglalkozó üzemének bezárását. Ezzel a dél-franciaországi Pontonx-sur-l'Adour közelében található üzem 311 alkalmazottja kerül egy csapásra az utcára. A vállalat kínált kompenzációs csomagot az elbocsátottaknak, ám ők ezzel nincsenek megelégedve, és további tárgyalásokat szeretnének.

A Sony France elnöke, Serge Foucher egyeztetésekre érkezett a gyárba, majd a jelentések szerint látva a megegyezéssel nem kecsegtető helyzetet, a távozás mellett döntött. A gyár munkásai ekkor bálákkal torlaszolták el az üzem bejáratát, megegyezésre szorítva ezzel elnöküket. Ez az ügy jól mutatja az alkalmazottak kétségbeesését, amire minden okuk meg van az HD és flashmemória alapú kamerák terjedésével. Az eset példátlan az elmúlt évek uniós vállalati kultúrájában.

Kulcsszavak: Sony +céginfo válság

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36