Táblagépen jobb, ha mozog, mobilon jobb, ha nyugalomban van

Vértes Judit, 2011. február 20. 12:41

Mármint a hirdetés. Egy, az Adobe által szponzorált Nielsen tanulmány szerint a mozgó iPad hirdetések eredményesebbek voltak, mint a statikus reklámok, az UM és Time Inc. kutatása alapján az iPad hirdetések legkeresettebb eleme a video eszköz volt. Ezzel szemben az okostelefonok felhasználói előnyben részesítik az egyszerű hirdetéseket. A Hans Interactive által vezetett Pontiflex közvélemény kutatásban résztvevők 63%-a jobbnak tartja az egyszerű kuponos, akciós hirdetéseket, hírleveleket, csak 15%-uk szereti telefonján a videót is tartalmazó reklámokat.

Hasonló eredményre jutott a Nielsen is, de az ő felmérésüknél a válaszadók mindkét eszközön több affiniást mutattak a videó iránt. A megkérdezett iPhone használók 40%-a néz szívesen érdekes videót tartalmazó hirdetést, és az iPad felhasználók között is 9%-kal többen vannak, akik ezt a hirdetési formát kedvelik.

A Pontifex felmérés kitért a nemek- és a kor szerinti preferenciákra is, eszerint a férfiak és a 35-44 év közöttiek fogadják az átlagnál szívesebben mobilon a hirdetést, de mivel mobolról van szó, ezekben a részhalmazokban is nagy fölénnyel vezet a kupon, és legkevésbé szimpatikusak a kereskedelmi videók. Középkategórinak azok a hirdtések számítanak, amelyek valamelyik telefonon lévő alkalmazás frissítését javasolják.

 

A tablet hirdetésekkel kapcsolatos kutatások azt mutatták, hogy azok a hirdetések a legeredményesebbek, amelyek kihasználják az eszköz lehetőségeit – videó, 360 fokos körképek, interaktivitás. Míg az okostelefonok használói jobban szeretik az egyszerűbb, statikus hirdetéseket, amik nem irányítják őket más weboldalakra. Bár a két eszköz sok funkcióban azonos, a felhasználói szokások különböznek.

A felmérést részelteiben is  bemutatja az adserver.blog, amelynek tanulsága a lényegében ez a két mondat: "bár az okostelefonok és a tabletek esetén is mobil eszközökről van szó, a felhasználói szokások és preferenciák eltérése miatt, a kreatívokat is más módon kell elkészíteni annak függvényében, hogy hol  fog megjelenni a reklám. A mobilozók inkább mozgásban vannak és feladat orientáltan használják a készüléküket, ezért ők az egyszerű, letisztult ajánlatokat részesítik előnyben, míg a szórakoztatás központú táblagépek tulajdonosai inkább az interaktívabb tartalmakat."

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50