Kindle: bank-kártya leolvasó lesz az e-bookból?

forrás Prim Online, 2011. május 23. 07:33

Az e-könyves világ a Nook tablet bemutatóját várja, május 24-én kedden lesz a debütálás. Már csak néhány órát kell várni és lehull a lepel az új koncepciót képviselő e-könv-olvasó titkairól.

A Kindle újdonságainak megismeréséhez további türelem szükséges. A várakozások óriásiak, miután felröppent a hír: az e-readerbe bank-kártya leolvasót épít be az Amazon. A híresztelést ugyan nem erősítette meg a gyártó, de a jól értesült eBooknewser (www.mediabistro.com/ebooknewser) portálon a közlés hatására máris gördülékeny vita alakult ki a további fejleményekről és lehetséges hatásairól.

A lényeg az: ha a Kindle, mint mobil kártyaleolvasó szerkezet is szolgálna, milliók válhatnak új partnerekké egyes Amazon által preferált kereskedelmi láncoknál, illetve potenciális viszonteladókká is fejlődhetnek a Kindle tulajdonosok.

Fogyasztói szempontból az lehet a Kindle használó előnye, hogy sokkal olcsóbban juthat megszokott árucikkeihez. Üzleti oldalról az lehet a vonzó, hogy a hálózaton belül megindulhat az egyedi termékek, termékcsaládok értékesítése, abszolút exkluzív alapon. Azaz csak a Kindle-tulajdonosok férhetnek hozzá egyes produktumokhoz.

Mégis ekkora potenciálról van is szó? Néhány adat:

  • Az Amazon a világ második legnagyobb fogyasztói hálózatával rendelkezik, 137 millió regisztrált ügyfele van,
  • harmincötezer alkalmazott,
  • évi 34 billió dollár bevétel.


A híresztelés fogadtatása egyébként nem egyértelműen pozitív. Sokan érvelnek azzal, hogy ez nem lenne más, mint egyszerűen egy mobiltelefonos fizetés, és az sem igazán siker, nem terjed a várt mértékben.

További részletek: Könyvkonnektor blog

Kulcsszavak: Kindle e-book

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14