A Dell bejelentette Fluid Data architektúrára épülő DR4100 biztonsági mentési és visszaállítási megoldását

forrás: Prím Online, 2013. február 21. 08:44

A Dell bemutatta a Fluid Data architektúrára épülő, következő generációs, lemezes biztonsági mentési megoldását, amelynek segítségével a felhasználók hatékonyabban felügyelhetik a vállalati adatok biztonsági mentését és visszaállítását, mindemellett csökkenthetik a kapcsolódó költségeket.  

Az új, nagy teljesítményű Dell DR4100 lemezes biztonsági mentési megoldás a Dell beépített deduplikációs és tömörítési technológiáinak köszönhetően lehetővé teszi, hogy a felhasználók akár tizenötöd részére csökkentsék a biztonsági mentéshez szükséges tárhely méretét. A Dell biztonsági mentési megoldásának legújabb fejlesztésében merevlemez polcokkal növelhető a tárhelykapacitás, és fejlettebb adathelyreállítás válik lehetővé a még hatékonyabb "több helyről - egy helyre" (many-to-one) replikációs képességgel. A különböző biztonsági mentési szoftverekkel való együttműködést számos minősítés tanúsítja.

 
"A különböző méretű vállalatok számára komoly teher az állandóan növekvő adatállomány kezelése, és gyakran kihívást jelent az adatok biztonsági mentésének és helyreállításának költséghatékony és eredményes kivitelezése. A Dell DR4100 a tárolási erőforrások optimalizálása mellett megkönnyíti a biztonsági mentés és helyreállítás folyamatát az olyan vállalatok számára, amelyek lemezes megoldással szeretnék kiegészíteni, vagy akár lecserélni a hagyományos, szalagos meghajtókat. A fejlett adatdeduplikációs és tömörítési technológiákkal felszerelt eszköz a kiegészítő merevlemez polcok hozzáadásával egyszerű, gazdaságos és bővíthető megoldást kínál az ügyfelek számára az adatvédelem kezelésére" - mondta Alan Atkinson, a Dell Storage üzletágának alelnöke és ügyvezetője.
 
A Dell portfolióját bővítő Ocarina szoftver adattömörítő algoritmusainak köszönhetően az ügyfelek megszabadulhatnak az adatok redundáns másolataitól, és akár 93 százalékkal csökkenthetik a szükséges lemezkapacitást. A DR4100 megoldás végzi az összes adatmennyiség-csökkentési műveletet, tehát ez a feladat nem az ügyfél alkalmazásszervereire és biztonsági mentést végző szervereire hárul, így az ilyen műveletek nem befolyásolják a biztonsági mentési és helyreállítási teljesítményt.
 
A készüléknek köszönhetően kevésbé vagy akár egyáltalán nem lesz szükség a szalagos biztonsági mentések kezelésére. Emellett a lemezeken hosszabb ideig megőrizhetőek a biztonsági mentések, így szükség esetén gyorsabb és megbízhatóbb lesz a helyreállítás. A Dell DR4100 további tulajdonságai és előnyei:  
 
Bővíthető kapacitás - A megoldás akár két kiegészítő merevlemez polccal is bővíthető (egyenként 9, 18 vagy 27 terabájt tárhellyel), amelyek a zökkenőmentes bővítés mellett a versenytársak platformjainál nagyobb tárhelyet biztosítanak.2 Az ügyfelek a vállalkozás és a biztonsági mentések iránti igény növekedésével 2,7 terabájttól 81 terabájtig bővíthetik felhasználható kapacitásukat, vagy akár 1,2 petabájt logikai kapacitást is igénybe vehetnek.
 
Továbbfejlesztett helyreállítás - A biztonsági mentés elvégzése gyors, napi szintű és deduplikált folyamattá válik a "több helyről - egy helyre" replikáció segítségével, amely a központi csomópontba történő replikációval akár 32, különböző helyen működő csomópont támogatására képes. Ennek köszönhetően csökken az informatikai személyzet terhelése a sok telephelyről történő mentés során, mivel az egyszerű helyreállítási megoldás segítségével csökkenthetők a feladathoz kapcsolódó befektetések és a működtetési költségek. Ráadásul a távoli irodákban jóval kevesebb biztonsági mentési tárhelyre lesz szükség.
 
Több tanúsított biztonsági mentési szoftver - A biztonsági mentéseket végző alkalmazások széles skálájához kialakított Dell DR4100 támogatja a vezető gyártók megoldásait, többek között a Dell (AppAssure és Quest), a Symantec, a CommVault, az Oracle és a CA rendszereit.
A Dell DR4100 ötféle alapkiépítésben helyezhető üzembe, amelyek felhasználható kapacitása 2,7-től 27 terabájtig terjed. Deduplikációs és tömörítési technológiáinak köszönhetően a Dell DR4100 akár a felhasználható kapacitás tizenötszörösét is elérhetővé teszi logikai kapacitásként. A készülékhez teljes körű szoftverlicencelési modell tartozik, amely az ajánlat prémium funkciói, például a replikáció, a DR Rapid Data Access és a jövőbeni szolgáltatások segítségével csökkentheti a tárolási költségeket.  
 
"A Dell DR4000 megnövelte biztonsági mentési teljesítményünket, miközben az adatdeduplikációs technológia csökkentette a biztonsági mentéshez szükséges tárhelyet. Így lehetővé teszi számunkra, hogy hosszú időre költséghatékonyan megőrizzük a biztonsági másolatokat. A Dell DR4100 és a teljes körű licencelési modell elérhetőségével további költségek nélkül frissíthetjük szoftvereinket, a kiegészítő merevlemez polcok hozzáadásával pedig könnyedén, igény szerint bővíthetjük kapacitásunkat" - mondta Darryl Glass, a dél-afrikai First Technology hosztolási megoldásokért felelős igazgatója.
 
A Dell DR4100 2013 márciusától vásárolható meg világszerte a Dell, valamint kereskedelmi partnerei kínálatában.
Kulcsszavak: megoldás Dell biztonság

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14